Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ & Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS



Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας από την Τρίτη 28/06 00:01 έως την Τετάρτη 29/06 23:59, τα δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS και Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ θα εκτελεστούν ως εξής:

1. Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS τα δρομολόγια, της Τρίτης 28/06 από Πειραιά και της Τετάρτης 29/06 από Μυτιλήνη θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Το πλοίο θα επανέλθει στα δρομολόγια του την Πέμπτη 30/06 από Πειραιά στις 19:00 για Χίο – Μυτιλήνη.

2. Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ θα αναχωρήσει μετά τη λήξη της απεργίας αύριο Τετάρτη 29/06 από Πειραιά στις 23:59 αντί 19:00. Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αν 23:59)
ΠΕΜΠΤΗ 30/06: ΧΙΟΣ (αφ 08:30 αν 09:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 12:00)

Αναγκαστική απομάκρυνση τριών ακόμα ανενεργών και επικίνδυνων πλοίων



Tην έγκριση διενέργειας δημόσιου ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αναγκαστική απομάκρυνση, με διαδικασία εκποίησης σύμφωνα με το Ν. 2881/2001, τριών ακόμα ανενεργών και επικίνδυνων πλοίων, που βρίσκονται στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Ο νέος διαγωνισμός αφορά τα πλοία «Μακεδονία», «Παναγία Αγιάσου», και «Jet Ferry 1» των εταιριών ΣΑΟΣ και G.A. Ferries, έναντι 830.500 Ευρώ το πρώτο, 1.202.300 Ευρώ το δεύτερο και 7.021.000 Ευρώ το τρίτο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών εταιριών.
Σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες κατακύρωσης του προηγούμενου διαγωνισμού για τα προηγούμενα 7 ανενεργά πλοία επιτυχώς και εντός των προσεχών εβδομάδων ξεκινάει η διαδικασία απομάκρυνσής τους.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 30 Ιουνίου



Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της απεφάσισε την πραγματοποίηση την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας των πληρωμάτων όλων των κατηγοριών πλοίων στα λιμάνια του νομού Αττικής, από ώρα 00.01 μέχρι 24.00 της 30/6/2011 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Άρση απαγορευτικού Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ και τροποποίηση



Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ όπου παραμένει από εχθές στο λιμένα Μεστών, με απαγόρευση απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα αναχωρήσει μετά την άρση του απαγορευτικού σήμερα Δευτέρα 27/06 από Μεστά στις 14:30 για Ψαρά – Λαύριο, εκτελώντας το δρομολόγιο της Κυριακής. Το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06: ΜΕΣΤΑ (αν 14:30) - ΨΑΡΑ (αφ 15:45 αν 16:00) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 21:00)

Ως εκ τούτου το δρομολόγιο της Δευτέρα 27/06 από Λαύριο – Ψαρά - Μεστά καθώς και η επιστροφή του την Τρίτης 28/06 από Μεστά – Ψαρά – Λαύριο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια την Τετάρτη 29/06 με αναχώρηση από Λαύριο στις 17:00.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση



Η Εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία» ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, της 23ης Ιουνίου 2011 συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 64.779.330 μετοχές, (ποσοστό 91,33 %) επί συνόλου 70.926.000 κοινών ονομαστικών μετοχών και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις :

1. Εγκρίθηκε η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της εταιρικής χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2010 έως 31ης Δεκεμβρίου 2010 (ποσοστό 100,00%).
2. Απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ορκωτοί Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα, τις Οικονομικές Καταστάσεις και τις Ενοποιημένες Οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2010 έως 31ης Δεκεμβρίου 2010 (ποσοστό 99,94%).
3. Εξελέγη η εταιρεία Deloitte για τον έλεγχο της εταιρικής χρήσης 2011 και καθορίστηκε η αμοιβή τους (ποσοστό 99,97%).
4. Εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις και αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά το έτος 2010 (ποσοστό 99,94%).
5. Χορηγήθηκε άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 ως ισχύει, για τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας καθώς και των Διευθυντών της στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη διοίκηση και τα όργανα άλλων εταιρειών, συνδεδεμένων ή συγγενών προς την Εταιρεία ή εταιρειών του Ομίλου Grimaldi, καθώς και στη διοίκηση και τα όργανα εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς προς τους σκοπούς της Εταιρείας (ποσοστό 100,00%).
6. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 43 παρ. 3 του καταστατικού της Εταιρείας, με την πρόβλεψη υπογραφής των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας και από τον Εντεταλμένο Οικονομικού Τομέα της Εταιρείας, εφόσον υπάρχει (ποσοστό 100,00%).
7. Εγκρίθηκε κατ’ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, συμβάσεων χρονοναυλώσεων της Εταιρείας με εταιρείες του Ομίλου Grimaldi (ποσοστό 99,97%).

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προσφορές από τη NEL LINES



Μεγάλες προσφορές αυτό το καλοκαίρι από τη NEL LINES που σας προσκαλεί να «Βάλετε γραμμή πλεύσης» προς Χίο και Μυτιλήνη με έκπτωση 30% στο εισιτήριο της επιστροφής. Για να επωφεληθείτε της μοναδικής αυτής προσφοράς αρκεί να εκδώσετε το εισιτήριό σας με επιστροφή!
Με περισσότερους από 40 προορισμούς στο Αιγαίο η NEL LINES συνδέει την Αττική με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, τον Αγ. Κωνσταντίνο, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, και την Καβάλα με το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ανταποκρινόμενη με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες της εποχής, η NEL LINES βάζει σαν στόχο να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές.
Αυτό το καλοκαίρι, επιλέξτε προορισμό και αφήστε τη NEL LINES να σας ταξιδέψει με άνεση, ασφάλεια και τη γνωστή φιλική εξυπηρέτηση σε ασυναγώνιστες τιμές!

Επίσκεψη στον Ο.Λ.Θ



Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επισκέπτονται σημερα Πέμπτη 23 Ιουνίου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises κ. John Tercek, τον οποίο ο ΟΛΘ είχε προσκαλέσει στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της κρουαζιέρας.

Ημέρα του Ναυτικού



Αδιάκοπα, ακούραστα, αθόρυβα, μίλια μακριά από τις οικογένειες τους οι ναυτικοί είναι οι άνθρωποι που ουσιαστικά στηρίζουν την παγκόσμια οικονομία και τις μεταφορές, αφού πάνω από το 90% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας περνά από τα χέρια τους. Σίγουρα με τα χρόνια οι συνθήκες διαβίωσης στα καράβια έχουν γίνει πολύ καλύτερες, πιο ασφαλής, αλλά δεν παύει η δουλειά του ναυτικού να είναι σκληρή και πολλές φορές αντίξοη αφού έρχεται αντιμέτωπος με τα στοιχεία της φύσης, ακόμη και με την ίδια την θάλασσα που αγαπά και υπηρετεί.
Για όλα αυτά και για όλα τα άλλα που ποτέ δεν βλέπουν την δημοσιότητα, παρά μόνο όταν γίνει κάποιο ναυτικό ατύχημα, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Ευθύμιος Μητρόπουλος πήρε την πρωτοβουλία και είναι προς τιμήν του, να τιμηθούν οι άνθρωποι της θάλασσας με την Ημέρα του Ναυτικού.
Σαν γνήσια λοιπόν ναυτική χώρα που είμαστε ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, τους ναυτικούς μας, σε όλο τον κόσμο, όπου και να βρίσκονται.
Ας πούμε λοιπόν την 25η Ιουνίου 2011 σε όλους αυτούς εκεί έξω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας από τη Dodekanisos Seaways



Για δεύτερη συνεχή χρονιά η DODEKANISOS SEAWAYS διοργανώνει τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας «Δωδεκάνησα, ο τόπος μας». Γνωρίστε τα νησιά μας, αποτυπώστε τις μοναδικές ομορφιές και τους ανθρώπους τους με τον φακό σας και πάρτε μέρος.
Για περισσότερες πληροφορίες στο www.12ne.gr

MINOAN LINES Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 2011



Στην ετήσια πανελλαδική έρευνα «FAMOUS BRANDS», η οποία διενεργείται από την TRADELINK REPUTATION RESEARCH & CONSULTANCY, η MINOAN LINES αναδείχθηκε για τρίτη χρονιά (2008, 2009, 2011) ως η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την καλύτερη φήμη για το 2011, κερδίζοντας το «ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ» στην κατηγορία της.
Η έρευνα διεξάγεται τηλεφωνικά σε δείγμα 1000 ερωτώμενων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (άνδρες – γυναίκες, ηλικίας 18+) αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, και καταγράφει τον παλμό της ελληνικής αγοράς και αναδεικνύοντας παράλληλα τις μάρκες προϊόντων και τα εμπορικά σήματα με την καλύτερη φήμη και απήχηση στο ελληνικό κοινό.
Κατά την απονομή του βραβείου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΙΝΟΑΝ LINES κ. Αντώνης Μανιαδάκης, δήλωσε: «Η Minoan Lines, με πελατοκεντρική φιλοσοφία, όραμα, αξίες, γνώση και έμφαση στο τρίπτυχο ποιότητα, αξιοπιστία, επαγγελματισμός, αποτελεί υπόδειγμα επιχειρηματικής πρωτοπορίας και σημείο αναφοράς τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Συνδυάζοντας άρτια την εμπειρία με τη διορατικότητα, η Minoan Lines χαράζει τη στρατηγική της τοποθετώντας το επιβατικό κοινό στο επίκεντρο κάθε καινοτόμου επιχειρηματικής της πρακτικής. Κύριο μέλημα της είναι ο σεβασμός στον επιβάτη και στους αυτοκινητιστές και στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες τους και δέσμευσή της να ανταποκρίνεται απέναντι τους με συνέπεια. Μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου της με υψηλής τεχνολογίας πολυτελή πλοία και των πιστοποιημένων στο σύνολο τους κατά τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται στο επιβατικό κοινό, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μίας μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης. Η MINOAN LINES διαθέτει επίσης άρτια εκπαιδευμένα στελέχη, σε στεριά και θάλασσα που με την ενδεδειγμένη εμπειρία, τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό τους, είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του κάθε πελάτη μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι. Με αυτά τα δεδομένα αισθανόμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας που επιβεβαιώνεται από τη θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στην έρευνα “Famous Brands 2011”».

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΝΑΥΛΩΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ



Οριστικοποιούνται όπως όλα δείχνουν οι αποφάσεις των δυο δήμων Αλεξ/πολης και Σαμοθράκης για την αγορά πλοίου για τις τοπικές γραμμές. Συμφωνά με πληροφορίες, αρχικά θα ναυλωθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα πλοίο τύπου catamaran το οποίο θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς και μικρού αριθμού ι.χ. αυτοκινήτων. Στόχος των δυο δήμων είναι η αγορά ή ακόμη και ναυπήγηση πλοίου το οποίο θα εξυπηρετεί μόνιμα τις τοπικές γραμμές χειμώνα καλοκαίρι. Το κόστος το οποίο σκοπεύουν να δαπανήσουν δήμοι και ιδιώτες επιχειρηματίες του τόπου ανέρχεται περίπου στο 1.200.000 euro. Επιθυμία των τοπικών φορέων είναι το πλοίο μελλοντικά να αρχίσει να συνδέει την Αλεξ/πολη και την Σαμοθράκη, με τα νησιά της Λήμνου, της Θάσου, αλλά και με την Καβάλα και ίσως αν υπάρξει συμφωνία και με το νησί της Τενέδου.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BLUE STAR FERRIES



Ο Όμιλος Attica Group συνεχίζει την προσπάθεια για υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα και γρήγορα πλοία. Με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους, ο Όμιλος επένδυσε στην κατασκευή ακόμα δύο νέων πλοίων που θα δρομολογηθούν στις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές.
Οι εργασίες ναυπήγησης του πρώτου πλοίου, BLUE STAR DELOS, εξελίσσονται κανονικά. Η καθέλκυση του πλοίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 20 Νοεμβρίου 2010. Το BLUE STAR DELOS θα δρομολογηθεί στη γραμμή των Κυκλάδων τον Ιούνιο του 2011 και θα αναπτύσσει ταχύτητα 26 ναυτικών μιλίων με μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβατών και 427 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 57 10μετρων φορτηγών και 148 Ι.Χ.
Η δρομολόγηση του θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες, θα συντομεύσει σημαντικά το ταξίδι και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία τις οποιεσδήποτε συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής σε ό,τι αφορά την επιβατική αλλά και εμπορευματική κίνηση.
Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες του δεύτερου πλοίου BLUE STAR PATMOS στα ναυπηγεία DSME της Ν. Κορέας. Το νέο πλοίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο στο Ά τρίμηνο του 2012, ενισχύοντας και αυτό την παρουσία του Ομίλου στις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές.
Η BLUE STAR FERRIES ανταποδίδει με αυτήν την κίνηση στο επιβατικό κοινό την πολύχρονη προτίμησή του, επενδύοντας 137.000.000€ σε νέα σύγχρονα πλοία που θα εξυπηρετούν τα νησιά μας χειμώνα - καλοκαίρι.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΑΜΟΥ



Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΑΜΟΥ», με προϋπολογισμό 4.208.849,55 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών : α) κατηγορία Λιμενικά και β) κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικά.
Ημερομηνία διεξαγωγής διαγωνισμού: Τρίτη 19 Ιουλίου.

Αλλαγές στο ΥΘΥΝΑΛ



Αλλαγές στο ΥΘΥΝΑΛ με τοποθέτηση νέου υπουργού, του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με σημαντικότερη αλλαγή, την ενσωμάτωση του υπουργείου, με το υπουργείο Ανάπτυξης (Υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας).

Το νέο υπουργικό σχήμα

Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης
οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές υπουργούς τους Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου

Yπουργείο Εσωτερικών
Χάρης Καστανίδης με υφυπουργό τον Πάρη Κουκουλόπουλο

Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Δημήτρης Ρέππας με υφυπουργούς τους Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη

Υπουργείο Υποδομών
Γιάννης Ραγκούσης με υφυπουργό τον Γιάννη Μαγκριώτη

Υπουργείο Εξωτερικών
Σταύρος Λαμπρινίδης με αναπληρωτή υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και υφυπουργό τον Δημήτρη Δόλλη

Υπουργείο Άμυνας
Πάνος Μπεγλίτης, με υφυπουργό τον Κώστα Σπηλιόπουλο

Υπουργείο Υγείας
Ανδρέας Λοβέρδος με υφυπουργούς Μιχάλη Τιμοσίδη, Μάρκο Μπόλαρη και Χρ. Αηδόνη

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Γιώργος Κουτρουμάνης με υφυπουργό τον Γιάνη Κουτσούκο

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Χρήστος Παπουτσής με υφυπουργό τον Μανώλη Όθωνα

Υπουργείο Περιβάλλοντος
Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αναπληρωτή υπουργό το Νίκο Σηφουνάκη και υφυπουργό τον Γιάννη Μανιάτη

Υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας
Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αναπληρωτή υπουργούς τους Χάρη Παμπούκη και Σωκράτη Ξυνίδη και υφυπουργό τον Θάνο Μωραϊτη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Σκανδαλίδης με υφυπουργό τον Γιάννη Δριβελέγκα

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή

Υπουργείο Πολιτισμού
Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό Τουρισμού τον Γιώργο Νικητιάδη

Υπουργείο Παιδείας
Άννα Διαμαντοπούλου με αναπληρωτή τη Φώφη Γεννηματά και υφυπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ηλίας Μόσιαλος

Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Ηλιοπροστασία» σε Πάτμο και Λέρο



Η Attica Group πραγματοποίησε και φέτος με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία», με σταθμούς το νησί της Πάτμου και της Λέρου.

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους», διοργάνωσε για τρίτη χρονιά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις δερματικών σπίλων (ελιές) και ενημερωτικές ομιλίες που έχουν ως στόχο τους να πληροφορήσουν τους νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητα της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης.

Πολύ σημαντική ήταν η αρωγή των φορέων της τοπικής κοινωνίας (Δήμοι, Κέντρα Υγείας κλπ), οι οποίοι αγκάλιασαν και στήριξαν την πρωτοβουλία. Η ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση επιβεβαίωσε μάλιστα την ανάγκη που υπάρχει στα νησιά για ιατρικές εξετάσεις και ενημέρωση.

Στο νησί της Πάτμου (17–19 Μαΐου), εξετάστηκαν συνολικά 240 άτομα, στη Λέρο (7–9 Ιουνίου) 350 άτομα και ακόμα περισσότεροι ενημερώθηκαν για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Η Blue Star Ferries διένειμε επίσης στο κοινό ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία και τους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης σπίλων. Τα έντυπα διανέμονται και από τα κεντρικά και λιμενικά πρακτορεία του Ομίλου, καθώς και από τα πλοία γραμμών εσωτερικού της Attica Group καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Από το 2008 έως σήμερα το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» έχει υλοποιηθεί σε συνολικά 10 νησιά του Αιγαίου: Αμοργό, Τήλο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Πάτμο και Λέρο. Ο Όμιλος Attica Group, που εδώ και χρόνια πραγματοποιεί δράσεις με αποδέκτες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, δεσμεύεται να συνεχίσει «το ταξίδι της Ηλιοπροστασίας» και σε άλλα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έχει αποσπάσει το Silver Ermis Award 2010 στην κατηγορία «Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα», της ενότητας Ermis PR, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group, που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΟΤ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ



Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ ΧΙΟΥ», με προϋπολογισμό 3.387.610,62 ΕΥΡΩ. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών : α) κατηγορία Λιμενικά και β) κατηγορία Ηλεκτρομηχανολογικά. Η ημερομηνία διεξαγωγής διαγωνισμού είναι την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Aegean Regatta 2011



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ετοιμάζετε να ορτσάρει ο αγώνας Aegean Regatta 2011. Ο αγώνας ανοίγει πανιά από το Καρλόβασι της Σάμου στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στη Ρόδο στις 26 Αυγούστου μετά από μία διαδρομή 140 ναυτικών μιλίων με ενδιάμεσους σταθμούς το Λακκί της Λέρου και τους Πάλους της Νισύρου.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ



Στη Σαμοθράκη πραγματοποιήθηκε το 2ο Διαδημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης, με μοναδικό θέμα την αγορά πλοίου προκειμένου να επιλυθεί το μόνιμο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ομόφωνα, πλην της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία δεν παρέστη στο συμβούλιο, έγινε δεκτή η πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, από όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους και των δύο δημοτικών συμβουλίων για την αγορά πλοίου 120 θέσεων. Τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες ως και το τίμημα κυμαινόμενου (από 800.000 ευρώ έως 1.100.000 ευρώ) θα προσδιοριστούν από 9μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο κάθε παράταξης και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Μετά τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του νομικού σχήματος ναυτικής εταιρίας ή κοινοπραξίας, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί η εταιρία που θα ναυπηγήσει το καινούριο πλοίο.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

44oς ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ



Με όρτσα τα πανιά σάλπαρε και φέτος ο 44ος Ιστιοπλοϊκός αγώνας Άνδρου, με την συμμετοχή 18 σκαφών. Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείτε ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστιοπλοΐα. Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε το 1967 εμπνευσμένος από τον Γ. Γουλανδρή και συνεχίζετε έως σήμερα 44 χρόνια μετά. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και είδη διοργανωτές και συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

POSIDONIA 2011



Στις 21 – 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το συνέδριο θαλάσσιου τουρισμού The Posidonia Sea Tourism Forum στην Αθήνα. Η κρουαζιέρα, το yachting και η επιβατηγός ναυτιλία είναι τα θέματα που θα εξετάσει φέτος το συνέδριο. Στόχος του συνεδρίου είναι η προβολή και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου, καθώς εκτιμάτε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ο πλέον αναπτυσσόμενος στη βιομηχανία του τουρισμού.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Skipper On Deck από την Carbon Free Press



To νέο περιοδικό για τη θάλασσα και τα σκάφη
Streaming Video | Interactive | Bilingual | Tablet Friendly
Skipper On Deck | Είναι ο τίτλος του νέου μηνιαίου διαδραστικού περιοδικού για τo σκάφος, τη θαλάσσια αναψυχή και την ιστιοπλοΐα με το τεύχος Ιουνίου #003 να είναι στον αέρα στη διεύθυνση: www.skipperondeck.gr. Το νέο περιοδικό φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για το yachting τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη Μεσόγειο δεδομένου ότι είναι μια δίγλωσση έκδοση, που λανσάρεται με σκοπό να γίνει ένας ποιοτικός συνταξιδιώτης για τους φίλους της θάλασσας περιλαμβάνοντας νέα σκάφη, συγκριτικές δοκιμές, ναυταθλητικά, συνεντεύξεις, πρακτικές και ταξιδιωτικές συμβουλές τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και τους ενοικιαστές, και όλα αυτά συνοδευόμενα με οπτικοακουστικό υλικό. Επικεφαλής της έκδοσης είναι ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ναυτικών περιοδικών και διατελέσας αρχισυντάκτης σε πολλά από αυτά και με πληθώρα συνεργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το «πλήρωμα» απαρτίζεται από επαγγελματίες συντάκτες, αθλητές ιστιοπλοΐας και ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες που μοιράζονται το πάθος για τη Θάλασσα. To «Skipper On Deck» έχει οικολογική συνείδηση και ως στόχο να αναδείξει προβλήματα και θέματα που σχετίζονται με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνάμα να αναδείξει την Πράσινη πλευρά της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ε/Γ – Ο/Γ AQUA MARIA (ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ)



Το AQUA MARIA πρώην ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ είναι το νέο υπό ναύλωση απόκτημα της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου. Έχει δρομολογηθεί στη γραμμή ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ. Το πλοίο ναυπηγημένο το 1975 στην Ιαπωνία, έχει πραγματοποιήσει ένα από τα πιο τολμηρά και δύσκολα δρομολόγια κατά την διάρκεια της καριέρας του. Στις αρχές της δεκαετίας του 90’ με το όνομα ΑΝΕΜΟΣ ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κρήτη, με προσεγγίσεις στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου. Από το 2000 και μετά ανήκει στην ΑΝΕΝ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου) και δραστηριοποιείται στις γραμμές των Κυθήρων. Στα τέλη του 2010 ναυλώνεται στη NEL LINES και από τότε εξυπηρετεί τα νησιά του βορείου Αιγαίου, συνδέοντας τα με το Λαύριο και τη Καβάλα. Να σημειώσουμε ότι η NEL LINES είναι μόνη εταιρεία αυτή τη στιγμή που έχει δρομολογημένα πλοία στα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Καλά ταξίδια στους ναυτικούς του!

ΕΚΘΕΣΗ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και το Ολυμπιακό Μουσείο, εγκαινίασαν χθες την έκθεση ναυταθλητισμού, ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανόε καγιάκ. Η έκθεση λαμβάνει χώρα στην Α' προβλήτα του λιμένος Θεσ/νίκης και θα είναι ανοιχτεί για το κοινό ένα χρόνο. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Αγγελούδης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μπουτάρης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Μουσείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για σχολεία, αλλά και για μεμονωμένους επισκέπτες.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



Σήμερα το απόγευμα στις 7, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ναυταθλητισμού στο κτήριο του αντλιοστασίου της Α' προβλήτας του λιμένος Θεσ/νίκης. Η έκθεση με θέμα τα θαλάσσια αθλήματα, θα περιλαμβάνει εκθέματα απο ολόκληρο το φάσμα των θαλάσσιων σπορ. Το κοινό της πόλης θα μπορεί να παρακολουθεί την έκθεση για ένα χρόνο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



Η μία από τις τρείς πύλες του βορρά, μαζί με τα λιμάνια της Θεσ/νίκης και Καβάλας, το λιμάνι της Αλεξ/πολης, αυτός ο στρατηγικής σημασίας λιμένας λόγω της γεωγραφικής του θέσης, ετοιμάζεται να αναβαθμιστεί και μαζί να αναβαθμίσει και τις υπηρεσίες του. Δημιουργία εμπορευματικού σταθμού, μαρίνας μικρών σκαφών, car terminal, νέος αλιευτικός λιμενίσκος, εμπορική ζώνη για την διακίνηση γενικού φορτίου ή και εξυπηρέτησης πλοίων Ro – Ro και μεγάλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, ανάπτυξη πολυχρηστικού λιμενικού σταθμού, καθώς επίσης και δημιουργία επιβατικού σταθμού, είναι τα άμεσα και αναγκαία έργα ανάπτυξης που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η ΝΕΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Στα χρώματα της NEL LINES ειναι βαμμένο φέτος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ειναι το μοναδικό πλοίο φέτος, που πιάνει το λιμάνι του βορρά. Κάθε Δευτέρα απόγευμα αναχωρεί για το δρομολόγιό του, Θεσ/νίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ. Από τα μέσα Ιουλίου η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου αναμένεται να κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφου δρομολογεί το ταχύπλοο Ε/Γ – Ο/Γ ΑΛΚΥΟΝΗ. Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια στις γραμμές των Σποράδων (Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος) και στα μέσα του καλοκαιριού θα επεκτείνει το δρομολόγιό του έως τη Θεσ/νίκη.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΟΛΘ)



Σε διακήρυξη δημόσιου διαγωνισμού προέβει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης για τη Α΄ φάση ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του τουριστικού Λιμένα στην 1η προβλήτα του λιμανίου.

ΗΡΘΕ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Ήρθαν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια της φετινής χρονιάς στο λιμάνι της Θεσ/νίκης. Golden Iris και Ocean Majesty ηταν δυο πρώτα πλοία που άνοιξαν ουσιαστικά τη φετινή σεζόν. Όπως φαίνεται οι προσπάθειες των προηγούμενων μηνών απο τον πρόεδρο του ΟΛΘ απέδωσαν καρπούς. Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή αφού πάνω απο 20 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένονται μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΘ



Σε πορεία διαμαρτύριας κατέβηκαν χθές (Τρίτη 31 Μαίου) οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις κρατικοποιήσεις των λιμανιών. Δήλωσαν οτι “τέτοια περιουσία δεν την χαρίζεις”. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες εάν δεν δωθεί ένα τέλος στην όλη ιστορία.