Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δεμένα τα πλοία την 1η Δεκεμβρίου

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου μετά απο απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Άρση απαγορευτικού Ε/Γ Ο/Γ-ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ που παραμένει στο λιμένα Μεστών από την Πέμπτη 24/11 με απάγορευση απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή 25/11 από Μεστά προς Ψαρά - Λαύριο στις 18:00 για το δρομολόγιο της Πέμπτης. Το πλοίο θα αναχωρήσει το Σάββατο 26/11 από το Λαύριο στις 17:00 προς Ψαρά - Μεστά εκτελώντας το δρομολόγιο της Παρασκευής.
Τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11: ΜΕΣΤΑ (ΑΝ 18:00) - ΨΑΡΑ (ΑΦ 19:15 ΑΝ 19:30) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 00:30)
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/11: ΛΑΥΡΙΟ (ΑΝ 17:00) - ΨΑΡΑ (ΑΦ 22:00 ΑΝ 22:15) - ΜΕΣΤΑ (ΑΦ 23:30)
Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια τηςν Κυριακή 27/11 με αναχώρηση από τα Μεστά στις 14:30.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συνολική αύξηση των κινήσεων των car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά το 9μηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Αυτοκινήτων, η οποία διαχειρίζεται τα car-terminals του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά τη διαχειριστική περίοδο του εννεάμηνου Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 υπήρξε συνολική αύξηση των κινήσεων κατά +3,76%, η οποία κυρίως οφείλεται στη θετική μεταβολή των κινήσεων transit κατά +29,70%. 
     Τα αποτελέσματα αυτά, παρά τη σημαντική μείωση των εισαγωγών αυτοκινήτων στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των πωλήσεων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, θεωρούνται εξαιρετικά θετικά, δικαιώνοντας την πολιτική του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για επέκταση των χώρων του car-terminal και των πολιτικών του στη διακίνηση transit αυτοκινήτων.  
    Σε απόλυτους αριθμούς, το 9μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010 διακινήθηκαν συνολικά 346.995 αυτοκίνητα έναντι 334.410, από τα οποία τα 275.326 ήταν transit, έναντι 212.287 του 2010.
    Υπενθυμίζεται ότι στην παλιά καρβουνόσκαλα του Ν. Ικονίου επεκτάθηκε, αφού πρώτα ανακατασκευάσθηκε και οικολογικά αναβαθμίστηκε, ο νέος χώρος διακίνησης αυτοκινήτων του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος της Ανατολικής Μεσογείου. Η φόρτωση και μεταφόρτωση γίνεται με λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π. Α.Ε., οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υπό την εποπτεία και βοήθεια και των μεγάλων εταιριών κατασκευής και διακίνησης αυτοκινήτων.  

Volvo Ocean Race 2011-12

Ιστότοπος:

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Volvo Ocean Race 2011-12

Ιστότοπος:

Συνάντηση της Διοίκησης του Ο.Λ.Π. με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

Με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κίνας (ICC China) συναντήθηκε στο Μέγαρο του Ο.Λ.Π., η διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε., υπό την αιγίδα του ICC- Ελλάς, για θέματα τα οποία έχουν σχέση με τη δραστηριότητα του χώρου των διεθνών μεταφορών και επενδύσεων logistics. 
        Από πλευράς ΙCC-Hellas παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του κ. Νίκος Βερνίκος και μέλη του Διεθνούς Επιμελητηρίου, από πλευράς Ο.Λ.Π. Α.Ε. οι: Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Καστελλάνος Εκτ. Δ/ντης της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ο Γενικός Διευθυντής κ. Π. Πετρουλής, ο κ. Σταύρος Χατζάκος ως Πρόεδρος της MedCruise και οι αρμόδιοι Δ/ντες και στελέχη του Ο.Λ.Π. για θέματα διεθνών μεταφορών και κρουαζιέρας(κ.κ., Α. Ρούντας, Γαβρ. Καράκος, Θ. Τσίτουρας)      
Από πλευράς του Διεθνούς Κινέζικου Επιμελητηρίου συμμετείχαν επτά (7) διευθυντικά στελέχη  μεγάλων επιχειρήσεων με επικεφαλείς τον WU Tiejun της NCH HUAYANG και τον LIU Jiuguang υπεύθυνο των διεθνών εμπορικών υποθέσεων του ICC China.
       Μετά την παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα των διεθνών μεταφορών στα ελληνικά λιμάνια (Πειραιάς, Θεσ/νίκη, Θριάσιο), των logistics στον χώρο της κρουαζιέρας και την πορεία των επενδύσεων στον χώρο των εμπορευματοκιβωτίων (COSCO).
       Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενεργοποίηση μέσω ICC της διασύνδεσης συνεργασίας  ελληνικών και κινέζικων επιχειρήσεων στον χώρο των διεθνών μεταφορών και logistics.

Volvo Ocean Race 2011-12

Ιστότοπος:

Volvo Ocean Race 2011-12

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προτάσεις του Ο.Λ.Β. για την κρουαζιέρα

Τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, παρουσίασε σε σύσκεψη για την κρουαζιέρα, που πραγματοποίησε ο Δήμος Βόλου, ο πρόεδρος της Διοίκησης του Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος.
Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Πρίγκος ανέφερε:
Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας παρουσιάζει σήμερα μια σημαντική δυναμική. Το δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί αφού το 2009 η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από 25% και το 2010 μεγαλύτερη από 50%.
Η αύξηση αυτή βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι και οφείλεται σε κεντρικές πολιτικές όπως η μερική άρση του καμποτάζ και η κινητικότητα και συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων (Τουρισμού-Πολιτισμού και πρώην Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και νυν Ανταγωνιστικότητας  και Ανάπτυξης).
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κρουαζιέρας μέσω της παγκόσμιας βιομηχανίας, έχει κάνει καμπάνιες και έχει αναδείξει τη χώρα μας στο εξωτερικό σαν τουριστικό προορισμό.
Ο βασικός στόχος είναι να αναπτυχθεί η χώρα μας σαν βάση κρουαζιέρας, αφού και την επόμενη δεκαετία προβλέπεται σημαντική αύξηση από την Ευρώπη.
Αυτά έγιναν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ενώ το ίδιο διάστημα ο Ο.Λ.Β. Α.Ε. ανέπτυξε μια σειρά σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση του Βόλου ως προορισμού κρουαζιέρας.
Συμμετείχαμε σε διεθνείς εκθέσεις της MED CRUISE στις Κάννες, στο Μαϊάμι και στα «Ποσειδώνια» στον Πειραιά.
Στο Μαϊάμι έγινε μια πρώτη επαφή με τις κυριότερες εταιρείες μέσω εκπροσώπων τους και στα «Ποσειδώνεια» έγινε επαφή με όσες εταιρείες συμμετείχαν στο Worshop που έγινε και συγκεκριμένα τις: Royal Carriddean, Norwegium, Cruise Line, Holland America, Pullman tur, MSC και Vships, καθώς και με τον εκπρόσωπο της Louis Cruises.
Δώσαμε στις εταιρείες στατιστικά στοιχεία, υλικό και φωτογραφίες των Μετεώρων γιατί κάποιοι, όπως οι Ισπανοί και ο εκπρόσωπος της Pullman tur δεν τα ήξεραν.
Έγιναν επίσης επαφές με περιοδικά του χώρου με συνεντεύξεις για τον προορισμό – Λιμάνι Βόλου και συγκεκριμένα με τα περιοδικά: “Sea Trade Cruise Review” (παγκοσμίου κυκλοφορίας), “Cruise Industy News” (παγκοσμίου κυκλοφορίας), “Rorts and Destinations” (Βρετανικό) και “Cruise News” (Ισπανικό).
Μέσα από αυτές τις επαφές φάνηκε και η αναγκαιότητα για τη δημιουργία ποιοτικού προωθητικού εντύπου για την κρουαζιέρα και ένα cruise manoual ή ένας συνδυασμός και των δύο.
Αποτελέσματα των επαφών
Οι επαφές αυτές άρχισαν να αποδίδουν. Ο κ. John Terek, ο οποίος είναι στέλεχος του Ομίλου Royal Carriddean, αυτός ο οποίος αξιολογεί λιμάνια παγκοσμίως και έχει αποφασιστική συμμετοχή στις επενδύσεις του Ομίλου, επισκέφθηκε πρόσφατα το Βόλο και έφυγε με θετική εικόνα για την περιοχή.
Η Royal Carriddean είναι ο πιο δραστήριος Όμιλος κρουαζιέρας σε επενδύσεις ανάπτυξης υποδομών στα λιμάνια και έχει συμμετοχές σε αρκετά project στη Μεσόγειο. Είναι ο δεύτερος σε μέγεθος Όμιλος στον κόσμο, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και Όσλου, με 5 brands, στόλο 42 πλοίων 80.000 κλινών, απασχολεί 54.000 εργαζόμενους και διακινεί 4,5 εκατομ. Επιβάτες το χρόνο.
Ο κ. John Terek έδειξε ενδιαφέρον για να επενδύσει η εταιρεία του και σε υποδομές στην περιοχή μας, ενώ έδειξε ενδιαφέρον για τη δημιουργία μαρίνας.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται συνάντηση με εκπρόσωπο της Louis Cruises την οποία επιβεβαιώσαμε στη συνάντησή μας στο Monpelieu.
Σαν φορέας υποδοχής η κύρια ευθύνη μας είναι στις υποδομές.
Αλλά ας αναφερθούμε στο τι έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα:
• Κάναμε διορθωτικές παρεμβάσεις στον υπάρχοντα τερματικό σταθμό για καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών (παροχή Wi Fi μίσθωση τουριστικών λεωφορείων για μεταφορά κλπ). Τον επόμενο Μάρτιο 2012 πρόκειται να λειτουργήσει και κατάστημα Αφορολογήτων Ειδών.
• Προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου ISPS (κώδικα ασφαλείας) αναγκαίου για τη λειτουργία του Λιμανιού, η εφαρμογή του οποίου είναι η βασικότερη προϋπόθεση για να επιλεγεί ένα λιμάνι σαν προορισμός.
• Ψηφίσαμε το master plan ώστε να είναι εφικτές οι όποιες προοπτικές μπορούν να ανοιχτούν μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).
• Εκθέσαμε και διεκδικήσαμε τη χρηματοδότηση του έργου ελλιμενισμού στην κεντρική προβλήτα, ώστε να χρησιμοποιηθεί και ο νέος τερματικός σταθμός.
• Αν και το κύριο βάρος απ’ τη μεριά μας, αφορά στις υποδομές, το ενδιαφέρον μας σαν Διοίκηση του ΟΛΒ (και αυτό είναι προσωπική επιλογή) είναι κάτι παραπάνω από αυτό.
Κινητοποίηση φορέων
Όμως ό,τι και να κάνουμε εμείς δεν αρκεί για να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός ώστε να έχουμε πραγματικά οφέλη.
Η κινητοποίηση φορέων είναι απολύτως αναγκαία. Χωρίς ενεργό συμμετοχή σε δράσεις δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Θα πρέπει να αναδειχθεί τόσο η πόλη, όσο και η ευρύτερη περιοχή, γιατί κρουαζιέρα δεν είναι μόνο το λιμάνι, αλλά πολύ περισσότερο ότι συμβαίνει έξω απ`αυτό.
Η κρουαζιέρα είναι πρώτα εισαγόμενος τουρισμός και μετά κλάδος της ναυτιλίας. Τουρισμός και Ναυτιλία όμως μπορούν και πρέπει να συνυπάρξουν. Πρέπει γιατί μαζί με το αεροδρόμιο αποτελούν την μοναδική ίσως αναπτυξιακή προοπτική για το τόπο και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.
Η προωθητική προσπάθεια του Ο.Λ.Β. για την κρουαζιέρα έχει ως υπόβαθρο μια τεχνοκρατική αξιολόγηση των δυνατοτήτων που παρέχει ως υποδομή, ως θέση σε σχέση με εμπορικά δρομολόγια και ως σημείο πρόσβασης σε κερδοφόρες δραστηριότητες στεριάς. Φυσικά, ο Βόλος έχει την τύχη να αποτελεί σημείο πρόσβασης ενός πολύ ελκυστικού αξιοθέατου παγκόσμιας φήμης, που είναι τα Μετέωρα. Δεν αρκεί όμως. Η ίδια η πόλη του Βόλου μπορεί και πρέπει να συμβάλλει πολύ στην όλη ικανοποίηση των επιβατών από την προσέγγιση. Προτείνουμε λοιπόν να εξεταστεί ή όσο το δυνατόν πληρέστερη ανάδειξη των εναλλακτικών που υπάρχουν ή που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με σκοπό τον εμπλουτισμό της ελκυστικότητας του Βόλου από την άποψη της δυνητικής απόδοσής του για τις εταιρίες.
Ο δικός μας σχεδιασμός περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:
1. Αξιολόγηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται στην κρουαζιέρα.
2. Εκπόνηση αξιολογητικής έκθεσης που θα καθορίσει την εξέλιξη και θα τεκμηριώσει περαιτέρω τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του λιμανιού σε σχέση με την κρουαζιέρα που θα περιλαμβάνει:
• Εξελίξεις που δημιουργούν πιθανές ευκαιρίες για τον Βόλο.
• Αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας μεταξύ λιμανιού και υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτού σε τρίτους, ώστε να επιτευχθεί το ανταγωνιστικότερο δυνατό επίπεδο συν-λειτουργίας, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Βόλου ως λιμανιού κρουαζιέρας.
• Σχέδιο εφαρμογής marketing με σωστή πληροφόρηση των εταιριών.
3. Συνεργασία στην παραγωγή ενός εξειδικευμένου εντύπου υπό μορφή “manual” που θα αποτελέσει εργαλείο για αρχιπλοιάρχους, σχεδιαστές δρομολογίων, υπεύθυνους δραστηριοτήτων ξηράς κλπ των εταιριών κρουαζιέρας, αλλά και τεκμήριο καλής έξωθεν μαρτυρίας για την φιλικότητα του Ο.Λ.Β. προς την κρουαζιέρα.
4. Συνεργασία στην παραγωγή εντύπων (π.χ. στοχευμένη μπροσούρα), καταχωρήσεων και άλλων μέσων προώθησης ειδικής στόχευσης που θα προκύψουν.
5. Δικτύωση με τους γενικούς πράκτορες που εκπροσωπούν τις κύριες εταιρίες κρουαζιέρας στην Ελλάδα, με σκοπό τη συνεργασία για την προώθηση του Λιμένα Βόλου.
6. Δημόσιες σχέσεις με τη διεθνή βιομηχανία της κρουαζιέρας και του κλάδου γενικότερα. Επαφές του Ο.Λ.Β. με εταιρίες κρουαζιέρας.
7. Συνεργασία σε όποιες προωθητικές κινήσεις αποφασιστούν σχετικά με εκδηλώσεις ή διοργανώσεις του κλάδου.
8. Συνεργασία στην οργάνωση περιπτέρων και άλλων προωθητικών ενεργειών (συνέδρια, διεθνείς εκδηλώσεις του κλάδου κλπ).
9. Συνεργασία σε πρόγραμμα ενημέρωσης – εκπαίδευσης της τοπικής κοινωνίας ώστε να επιδιώκονται στόχοι κοινής αποδοχής και με πλήρη γνώση και αντίληψη των ωφελειών.
10. Υλοποίηση συνεργασιών marketing με γειτνιάζοντες προορισμούς, δίκτυα λιμανιών κλπ και σχεδιασμός κοινών δράσεων.
Τέλος ένα φιλόδοξο αλλά μακρόπνοο σχέδιό μας θα είναι η μετά από διερεύνηση δυνατότητας ανάπτυξης homeporting για το λιμάνι μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.
Η νέα τάση στον ανταγωνισμό μεταξύ εταιριών κρουαζιέρας στηρίζεται περισσότερο από ποτέ στην ελκυστικότητα και στην καλή εκτέλεση των προγραμμάτων στεριάς και γι`αυτό η ποιότητα της συνεργασίας που προσφέρουν οι προορισμοί αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής.
Επίσης καθώς τα προγράμματα στεριάς βρίσκονται στο επίκεντρο της κερδοφορίας των εταιριών στη Μεσόγειο ένας άλλος λόγος που επιλέγουν ένα λιμάνι έχει να κάνει και με το πόσες φρέσκιες ή ασυνήθιστες τουριστικές δραστηριότητες μπορεί να προσφέρει.
Γι`αυτό δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στα κλασικά μας θέλγητρα, αλλά πρέπει να επιστρατεύσουμε φαντασία και κόπο για να βρούμε τρόπους να προσφέρουμε καινούργια πράγματα.
Να κάνουν τη διαφορά
Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της λιμενικής βιομηχανίας να παρέχουν τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με σύγχρονες υποδομές και ασφάλεια.
Στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής ο θαλάσσιος τουρισμός και η περιηγητική κρουαζιέρα μπορούν να συμμετέχουν με υψηλά ποσοστά και να κάνουν τη διαφορά για το Βόλο και τη Θεσσαλία.
Στις θετικές προοπτικές των επόμενων ετών οφείλουμε να ανταποκριθούμε με νέες υποδομές και νέες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον πολιτισμό και την αναψυχή.
Η κρουαζιέρα είναι ναυτιλία, τουρισμός και πολιτισμός αθροιστικά. Και στα τρία αυτά πεδία θα πρέπει με δυναμικές πολιτικές να δημιουργήσουμε τα επόμενα χρόνια θετικές προοπτικές για την περιοχή μας.
Ο τόπος μας διαθέτει όλα όσα ένας επιβάτης, σύγχρονος περιηγητής επιθυμεί.
Είναι δική μας ευθύνη να τον προσελκύσουμε και να τον εξυπηρετήσουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Στην προσπάθεια αυτή Ο.Λ.Β. Α.Ε., Δήμος Βόλου και φορείς της τοπικής κοινωνίας οφείλουμε να συστρατευτούμε.
Είμαστε εξαναγκασμένοι να πετύχουμε κάνοντας ένα δυναμικό βήμα προς τα εμπρός.

Υποδοχή στο κρουαζιερόπλοιο ADONIA της P&O Cruises από την Διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Υποδοχή σε ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αρχίζει  πολυήμερες κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιώντας τον Πειραιά ως home-port επιφύλαξε η Διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και οι επικεφαλείς του Κεντρικού Λιμένος Πειραιά.
    Πρόκειται για το πλοίο ADONIA της P&O Cruises, σημαίας Βερμούδων(BM), μήκους 180μ (IMO 9210220), 2700 DWT, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά με 450 επιβάτες.
   Στην ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων επί του πλοίου παρέστησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο κ. Σταύρος Χατζάκος, Πρόεδρος της MedCruise και Δ/ντης Διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε., ο Δ/ντής Κρουαζιέρας κ. Τσίτουρας, καθώς και αντιπροσωπεία του Κ.Λ.Π. με επικεφαλής τον κ. Τσιαδή Δημήτριο.
   Τόσο ο Πλοίαρχος David Perkings, όσο και οι αξιωματικοί ευχαρίστησαν τις Αρχές του Λιμένος Πειραιά για την υποδοχή, δηλώνοντας ευχάριστη έκπληξη για τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στο λιμάνι και στους χώρους υποδοχής επιβατών.

Volvo Ocean Race 2011-12

Ιστότοπος:

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Νέο πλοίο για την Diana Shipping

Την αγορά ενός πλοίου ανακοίνωσε η Diana Shipping. Πρόκειται για το πλοίο «Vathy», τύπου Panamax το οποίο ναυπηγήθηκε το 2010 και είναι μεταφορικής ικανότητας 81.297 dwt. Η αξία του πλοίου έφθασε τα 32,25 εκατ. δολ. και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα μετονομασθεί σε «Leto». Η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει το πλοίο στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Volvo Ocean Race 2011-12

Ιστότοπος:

Κερδοφόρα η πορεία του Ο.Λ.Π.

Κερδοφόρα η πορεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και το εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011. Την εισήγηση του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τα αποτελέσματα του εννιαμήνου (01-01-2011 έως 30-09-2011) παρουσίασε στα επιτελικά όργανα του Οργανισμού ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Όπως προκύπτει από την εισήγηση του για τις ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις:
α. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 9.807.668 ευρώ (έναντι 2.777.203 την αντίστοιχη περίοδο του 2010), ποσοστό αύξησης 353%
β. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 5.554.138 ευρώ (έναντι 1.865.200 του εννιαμήνου 2010), ποσοστό αύξησης 298%
γ. Κέρδη ανά μετοχή 0,2222 (έναντι 0,0746 του εννιαμήνου 2010)
Τα αναλυτικά στοιχεία της έκθεσης προς το Διοικητικό συμβούλιο θα εγκριθούν στις 28-11-2011 κατά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού. 
Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις εννιαμήνου θα δημοσιευθούν στο site της εταιρείας και του Χρηματιστηρίου την 28-11-2011 μετά τη λήξη της συνεδρίασης και θα δημοσιευθούν στον τύπο την επόμενη μέρα.

Η NEL LINES ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤOΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η NEL LINES, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στηρίζει τον εθελοντικό οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Την ημέρα εκείνη, στην είσοδο των πλοίων της εταιρείας και σε όλα τα λιμάνια που προσεγγίζει
ο στόλος μας, θα βρίσκεται ο κουμπαράς του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Έτσι τα πλοία θα αποτελέσουν τη γέφυρα που θα ενώσει όλα τα λιμάνια για να μπορέσουν οι κάτοικοι των πόλεων να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, θέλοντας να στηρίξει ένα τόσο σπουδαίο έργο, σαν αυτό που πραγματοποιείται στο “Χαμόγελο του Παιδιού” κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο πολλές φορές για τη λειτουργία του, θεωρεί σημαντική τη συμβολή της όχι μόνο την ημέρα εκείνη, αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Για το λόγο αυτό, οι κουμπαράδες θα παραμείνουν στα πλοία σε εμφανές, προσιτό και ασφαλές σημείο, έτσι ώστε να είναι στη διάθεση των επιβατών. Φυσικά,
η διαδικασία τοποθέτησης του κουμπαρά και καταμέτρησης των χρημάτων που συγκεντρώνονται, θα διέπεται από όλες τις προϋποθέσεις διαφάνειας που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιεί η NEL LINES και που έχουν πάντα αφετηρία τον άνθρωπο. Σε μια δύσκολη εποχή για όλους, τα παιδιά είναι εκείνα που δεν πρέπει να χάσουν το χαμόγελό τους, γιατί αποτελούν ασπίδα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στα πλοία της NEL LINES για να δώσουμε όλοι μαζί χαμόγελο!

Τα εγκαίνια του νέου πλοίου Παναγιά Σκιαδενή

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 η Dodekanisos Seaways σε μια σεμνή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου της ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄΄. Νονός, στα βαφτίσια του νέου πλοίου ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεχνικές, ποιοτικές προδιαγραφές του νέου αποκτήματος και στις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας για την αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών του νομού Δωδεκανήσου. Μάλιστα η εικόνα της «Παναγιάς Σκιαδενής» βρισκόταν κατά τη διάρκεια του αγιασμού προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Μ. Ιατρίδη, Γ. Κασσάρας, ο περιφερειάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης., ο δήμαρχος κ. Σ. Κουσουρνάς., οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σ. Διακοσταματίου, Δ. Καρατζιάς και Μ. Σαββής, οι κ.κ. Γ. Αργυρίου Κεντρικός Λιμενάρχης, Α. Δαλάκας Αστυνομικός Διευθυντής, Α. Βλαχάκης Αστυνομικός Υποδιευθυντής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ροδοκόκκινο» Δ. Γάκης, ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής του ΛΑ.ΟΣ κ.Κ. Μάτσης κ.α. Μετά τον αγιασμό, ο Μητροπολίτης έδωσε τις ευχές του για το νέο πλοίο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την σημαντική προσφορά του κ. Σπανού στον δωδεκανησιακό λαό. Ο κ. Σπανός κάνοντας μια μικρή αναδρομή τόσο για την οικογένειά του όσο και για τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα, επεσήμανε: «αυτά τα λεφτά τα οποία επενδύθηκαν δεν είναι δικά μου, είναι του δωδεκανησιακού λαού οποιαδήποτε καλή προσπάθεια γίνεται δεν είναι δική μου, είναι του δωδεκανησιακού λαού». Και συνέχισε αναφέροντας: «το 2000 που ξεκίνησα να μπω στον χώρο αυτό ήταν πολύ δύσκολο και αυτό γιατί ήμουν ταπεινωμένος Δωδεκανήσιος από τη Δ.Α.Ν.Ε, είχαμε μια εταιρεία η οποία βοήθησε πάρα πολύ να αναπτυχθούν τα νησιά μας.
Τότε ήταν πληγωμένο το γόητρό μας και εγώ προσπάθησα κάτω από αντίξοες συνθήκες να παρέχω υπηρεσίες στον τόπο μας, που είναι δικός μου και δικός σας. Για τον λόγο αυτό ζητάω τη συμπαράστασή σας για να παρέχουμε υπηρεσίες για το καλό του τόπου που το έχει τόση ανάγκη». Ο κ. Σπανός, τελείωσε την ομιλία του ευχαριστώντας τα τρία παιδιά του, τον Χρήστο τον Νικήτα και την Ειρήνη που εργάζονται μέσα στην εταιρεία και προσφέρουν όσο μπορούν αλλά και στην γυναίκα του που του συμπαραστέκεται. Ο γιος του κ. Γιώργου Σπανού και «νονός» του πλοίου, Χρήστος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «σας διαβεβαιώνω ότι εμείς στη Dodekanisos Seaways πάντα με τη συμπαράστασή σας και τη στήριξή σας θα μαχόμαστε για να ενώνουμε τα Δωδεκάνησα και να αντιμετωπίζουμε άμεσα κάθε ένδειξη απομόνωσης προσφέροντας στα νησιά μας υπηρεσίες και μεταφορές υψηλού επιπέδου. Στόχος μας είναι να παρέχουμε δυνατότητες επικοινωνίας των κατοίκων, ανάπτυξη και προώθηση του εμπορίου και του τουρισμού και γι' αυτό δεσμευόμαστε να δημιουργούμε υποδομές για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των νησιών μας γιατί μαζί ταξιδεύουμε καλύτερα».  Τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης τονίζοντας πως «ο Γιώργος Σπανός δημιούργησε αυτή την εταιρεία η οποία υλοποίησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που κανείς δεν μπορούσε να το έχει φανταστεί ότι θα μπορούσε να ενώσει όλα τα νησιά, προσφέροντας υπηρεσίες όχι μόνο ποσοτικές αλλά και ποιοτικές. Ανοίγει ακόμα πιο πολύ τα φτερά του και κάνει δεύτερο εγχείρημα στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων και οχημάτων και έχει δίκιο να υπερηφανεύεται ότι κάνει αυτή την επένδυση σε μια δύσκολη περίοδο που κανείς δεν τολμά να κάνει τέτοιες επενδύσεις». Επεσήμανε μάλιστα πως πρέπει όλοι μας να είμαστε συμπαραστάτες σε δύσκολα εγχειρήματα όπως το συγκεκριμένο, που σκοπό έχουν να μας απεγκλωβίσουν από τον σφιχτό εναγκαλισμό του κέντρού». Ο δήμαρχος, κ. Κουσουρνάς σημείωσε «είναι σήμερα μια ευχάριστη μέρα για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γιατί την εποχή που υπάρχει μια επενδυτική άπνοια και η χώρα βρίσκεται σε κρίση υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επιχειρούν. Ο κ. Σπανός και η οικογένειά του μας έχει συνηθίσει να κάνει πράγματα τα οποία για πολλούς είναι αδιανόητα. Φανταστείτε πως θα ήταν ο νομός αν δεν υπήρχε η εταιρεία. Όταν έφυγε η ΔΑΝΕ, το μεγάλο κενό το κάλυψε ο Σπανός και όποτε πάμε σε νησιά όλοι οι συμπατριώτες μας λένε ευτυχώς που υπάρχει ο Σπανός διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πάμε από το ένα νησί στο άλλο και αυτή είναι η πραγματικότητα. Επομένως, είμαστε ευγνώμονες για αυτές τις υπηρεσίες που παρέχει η οικογένεια Σπανού και τώρα με τόλμη και δύναμη στις σκέψεις και την επιχειρηματικότητά της εγκαινιάζει και ένα συμβατικό πλοίο ξεκινά τις γραμμές γιατί στο Αιγαίο, κινδυνεύουμε να μην καλύπτονται βασικές γραμμές. Νιώθουμε την αυθεντικότητα του και η συμπαράσταση μας είναι υποχρέωση. Σύντομα και το επόμενο πλοίο».
Τέλος τον λόγο έλαβε ο κ. Κασσάρας ο οποίος χωρίς να θέλει να μακρηγορήσει ανέφερε: «νομίζω ότι σήμερα όλοι οι Δωδεκανήσιοι άρα και εγώ χαιρόμαστε γιατί ο δωδεκανησιακός στόλος αυξάνεται. Άλλο ένα πλοίο τέτοια εποχή. Είμαστε περήφανοι που υπάρχει αυτή η εταιρεία και αυτή η οικογένεια ειλικρινά καλοτάξιδο και στο επόμενο».

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Απαγόρευση απόπλου.

Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA SPIRIT, σήμερα  Σάββατο 12/11/2011, παραμένει στο λιμάνι της Σύρου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ BLUE STAR DELOS

Με υπευθυνότητα, αξιοπιστία αλλά και συνεχή εξέλιξη, δημιουργούμε με απόλυτο πνεύμα πρωτοπορίας τα νέα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι.

Σε αυτό το πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης εντάσσεται το BLUE STAR DELOS, το ολοκαίνουργιο, υπερσύγχρονο πλοίο της Blue Star Ferries.
Το  BLUE STAR DELOS ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd της Κορέας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι:
Ολικό μήκος 145,9μ.  -   Πλάτος 23,2μ.  -  Βύθισμα 5,7μ.  -  Ιπποδύναμη κυρίων μηχανών 42.895 BHP ή 32.000 KW  - GRT 17.550 - Ταχύτητα 26 μίλια/ώρα, Δυνατότητα μεταφοράς 2.400 επιβατών και 247 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 60 φορτηγών και 145 Ι.Χ..

Διαθέτει 32 καμπίνες επιβατών (118 κλίνες), 468 Kαθίσματα Αεροπορικού Τύπου, άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το BLUE STAR DELOS θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Ίου – Σαντορίνης, με έναρξη δρομολογίων την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011.

Συνεχίζεται επίσης στα ναυπηγεία Daewoo η ναυπήγηση ενός ακόμη πλοίου, του BLUE STAR PATMOS, το οποίο θα δρομολογηθεί στις Ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές τον Μάιο του 2012.

Η Blue Star Ferries εγκαινίασε τη νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας μας και συνεχίζει, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και ιδιαίτερα στους κατοίκους των νησιών μας, όπως επίσης και στις μεταφορές εμπορευμάτων.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. στα 12 ECOPORTS Λιμάνια της Ευρώπης.

Απενεμήθη και επίσημα στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (PERS) από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιμένων (ΕSPO) κ. Victor Schoenmakers στον εκπρόσωπο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Σταύρο Χατζάκο. Η απονομή έγινε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στις Βρυξέλες. Με τη διάκριση αυτή ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατατάσσεται μεταξύ των 12 ECOPORTS Λιμανιών της Ευρώπης.
   Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (εμπορικό λιμάνι, car-terminal, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα).
    Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει εντάξει στον στρατηγικό του σχεδιασμό την προστασία του περιβάλλοντος και η πιστοποίηση αυτή μαζί με άλλες δράσεις που έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει όπως η ενίσχυση του πρασίνου, η εγκατάσταση αγωγών συλλογής λυμάτων από πλοία, η εφαρμογή προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας ακουστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και η συνεχής λειτουργία Σταθμού Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, παράλληλα με τη δημιουργία σχεδίων αντιμετώπισης της ρύπανσης και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, αποδεικνύουν τη σταθερή προσήλωση του στον παραπάνω στόχο. Στα πλαίσια αυτά έχουν ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτες από το Διοικητικό Συμβούλιο για  εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, των οποίων οι προκηρύξεις για την κατασκευή τους αναμένεται να εγκριθούν στο επόμενο Δ.Σ.

Ο Λ. Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Αύριο στις 14.00 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση, η ανακοίνωση της οποία αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.  

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΈΡΧΕΤΑΙ ΤΟ “BLUE STAR DELOS”

Εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων είναι πλέον το νέο πλοίο της Blue Star Ferries BLUE STAR DELOS”. Το πλοίο ύστερα από αρκετές καθυστερήσεις και προβλήματα, αναμένετε να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο Τέταρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA, λόγω των πρόσφατων θαλασσοταραχών, προκλήθηκε στη πλωριαία δεξιά θέση του πλοίου στο χώρο που ασφαλίζει η άγκυρα του, ρωγμή σε στεγανή δεξαμενή και δόθηκε απαγόρευση απόπλου από το λιμεναρχείο Λαυρίου.
Τα δρομολόγια του πλοίου για σήμερα από Λαύριο προς Αι Στράτη - Λήμνο - Καβάλα και επιστροφή, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Προσάραξη Φ/Γ «CAFER DEDE» στην Σύρο


Ενημερώθηκε, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από ιδιώτη,  για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ «CAFER DEDE» σημαίας Ν. Μάρσαλ, σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή «Μέγας Γυαλός» νότια της ν. Σύρου.
Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν περιπολικό όχημα και πλωτό απορρυπαντικό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και το Ρ/Κ «ΚΕΡΒΕΡΟΣ» Ν.Σύρου 967 προς παροχή βοήθειας. Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, στο πλοίο επιβαίνουν 19 αλλοδαποί μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Αλίαγα της Τουρκίας με προορισμό το  Σαλέρνο Ιταλίας, μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια.
Η Λιμενική Αρχή Σύρου, απαγόρευσε τον απόπλου του εν λόγω Φ/Γ, μέχρι αποκόλλησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Νέο πλοίο για τα Ψαρά

Από τις γραμμές της Δανίας στη γραμμή Χίος- Ψαρά θα δρομολογηθεί το επόμενο διάστημα το «Psara Glory» για να αντικαταστήσει το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ, της εταιρείας ΑΓ.ΜΑΡΙΝΗ Ν.Ε.. 
Το Ε/Γ-Ο/Γ  πλοίο ναυπηγήθηκε το 1980 στη Δανία. Εχει μήκος 58 μέτρα, πλάτος 13 και βύθισμα 2,8 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει στους 13,5 κόμβους.

Ολοκλήρωση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου







Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 13-10-2011 η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου     της Ανώνυμης Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου (Α.Ν.Ε.Θ.) που είχε αποφασιστεί από την Γενική Συνέλευση της εταιρείας την 10/07/2011.
Από την συμμετοχή των μετόχων στην αύξηση συγκεντρώθηκε το ποσό των 3.483.168,00   ΕΥΡΩ . Σύμφωνα με τον νόμο και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης   το ποσό των 3.213.168,00 Ευρώ θα κεφαλαιοποιηθεί με έκδοση 1.071.056  νέων μετοχών που θα παραδοθούν στους μετόχους που μετείχαν στην αύξηση και ποσό 270.000,00 Ευρώ       θα παραμείνει ως αποθεματικό σε ειδικό λογαριασμό από την διάθεση μετοχών υπέρ     το άρτιο.
Μετά την τελευταία αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα διαμορφωθεί συνολικά στο ποσό των 9.119.190,00 Ευρώ και θα διαιρείται   σε 3.039.730 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας τριών (3,00) ευρώ εκάστης .
Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία   το ποσό που συγκεντρώθηκε κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικό και αντανακλά  την εμπιστοσύνη των μετόχων προς την εταιρεία και την προοπτική ανάπτυξης που η ίδια έχει.
Η διαχείριση του ποσού που συγκεντρώθηκε θα γίνει με ιδιαίτερη προσοχή στην κατεύθυνση του περιορισμού των δανειακών υποχρεώσεων ,   της αναδιάρθρωσης του στόλου και της επιστροφής της εταιρείας σε περιόδους κερδοφορίας με περαιτέρω ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που αυτή κατέχει    στις τοπικές θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ν.Ε.Θ. επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους μετόχους για την στήριξη που προσφέρουν στην εταιρεία   και την σημερινή Διοίκηση και ιδιαίτερα αυτούς μετόχους που μετείχαν στην τελευταία επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου .

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία για νέα κυβέρνηση!

Συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Οκτωβρίου κατέληξαν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, κατά την συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αύριο θα υπάρξει μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών επικοινωνία, προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας κυβερνησης.

ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Danaos Corporation

Ένα ακόμη Containership πρόσθεσε στο στόλο της η Danaos Corporation. Η  ναυτιλιακή εταιρεία παρέλαβε πρόσφατα το νεότευκτο «CMA CGM Bianca», το οποίο κατασκευάσθηκε στα ναυπηγεία Shanghai Jiangnan Changxing Heavy Industry. Η μεταφορική ικανότητά του πλοίου είναι 8.530 TEU, έχει μήκος 335 μέτρα, πλάτος 42,8 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 25,80 κόμβων. Ο στόλος της Danaos αποτελείται πλέον από 58 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 282.619 TEU.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ DODEKANISOS SEAWAYS

Ενδιαφέρον του Ομίλου Royal Caribbean για επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου.


Μια πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος στα μέσα Οκτωβρίου 2011 με υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Κρουαζιέρας Royal Caribbean.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον κ. John Tercek, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που αξιολογεί λιμάνια (παγκοσμίως) και έχει αποφασιστικό κύρος στις επενδύσεις του ομίλου του.

Η Royal Caribbean είναι ο πιο δραστήριος όμιλος κρουαζιέρας σε επενδύσεις ανάπτυξης υποδομών σε λιμάνια και έχει εμπλακεί σε αρκετά project στην Μεσόγειο. Είναι ο δεύτερος σε μέγεθος όμιλος στον κόσμο, εισηγμένος στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Όσλο, έχει 5 brands και στόλο 42 πλοίων, με σύνολο περίπου 80.000 κάτω κλίνες. Η κύρια βάση του είναι στο Μαϊάμι, αλλά έχει και περιφερειακά γραφεία στην Ευρώπη. Απασχολεί συνολικά 53.650 εργαζόμενους σε θάλασσα και ξηρά, ενώ διακινεί 4,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Τα brands που κατέχει ανά αγορά είναι: Royal Caribbean International (ΗΠΑ), Celebrity Cruises (ΗΠΑ)- πρώην πλοιοκτησίας Χανδρή, Azamara Cruises (ΗΠΑ), Croisieres de France (Γαλλία) και Pullmantur (Ισπανία).

Ο κ. John Tercek ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για τις τεχνικές δυνατότητες του λιμανιού, όπως τα βάθη στις προβλήτες, τις δυνατότητες ελλιμενισμού κ.λ.π.

Επισκέφθηκε τη προβλήτα, όπου εξυπηρετούνται σήμερα τα κρουαζιερόπλοια, την κεντρική προβλήτα στην οποία το master plan προβλέπει την κατασκευή λιμενικών έργων ώστε να γίνει η δυνατή η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην «καρδιά» της πόλης, καθώς και τις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού.

Ο εκπρόσωπος της Royal Caribbean εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ένταξη του Βόλου στους προορισμούς του Ομίλου και δήλωσε πως περιμένει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση το πλαίσιο των «παραχωρήσεων», ώστε να εκδηλωθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον της εταιρείας, τόσο για την κατασκευή του έργου προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων, όσο και για την κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. συνοδευόμενος από την κα. Κρίνη Παλλάση, η οποία είναι άτυπος σύμβουλος του Οργανισμού, την κα Θέκλα Καμμένου, τουριστικό πράκτορα του Οργανισμού και τον κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο, ο οποίος συνόδευε τον κ. John Tercek, ξενάγησαν τον εκπρόσωπο του Ομίλου στη Μακρινίτσα και την Πορταριά.

Ο κ. John Tercek αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου για το Ηράκλειο.

Για τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. κ. Γιάννης Πρίγκος δήλωσε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή. Οι δυνατότητες που θα δοθούν είναι τεράστιες. Η έλευση ενός κολοσσού στον τομέα της κρουαζιέρας δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για τον τουρισμό και μπορεί να αλλάξει άρδην το τοπίο.

Η κατασκευή της μαρίνας από μόνη της, θα έδινε ούτως ή άλλως σημαντική ώθηση. Ο συνδυασμός της όμως με την επένδυση σε υποδομές για την έλευση κρουαζιερόπλοιου μπορεί να «απογειώσει» την περιοχή.

Άλλωστε η παραχώρηση του δικαιώματος παροχής λιμενικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Πρέπει όλοι οι φορείς του Νομού, Επιμελητήρια, Δήμοι καθώς και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, να συντρέξουν αυτήν την προσπάθεια. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας, πέρα και έξω από μικροσκοπιμότητες να συνδράμουμε όλη την προσπάθεια αυτή, ώστε να ξεφύγει ο τόπος από τη μιζέρια.»

Άφιξη του πλοίου "Παναγία Σκιαδενή" στη Ρόδο


Το νέο απόκτημα της DODEKANISOS SEAWAYS ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄ κατέπλευσε χθές 4 Νοεμβρίου 2011 στο λιμάνι ΄΄Κολόνα΄΄ της Ρόδου. Το πλήρως ανακαινισμένο πλοίο, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του τύπου, ταξιδιωτικοί πράκτορες, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου. Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που εντάσσεται στον στόλο της εταιρείας, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της να συμβάλει στην τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των νησιών, ισχυροποιώντας την παρουσία της στον χώρο της ακτοπλοΐας. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Σπανός μίλησε για τους αναπτυξιακούς στόχους της Dodekanisos Seaways που υλοποιούνται μέσα από σημαντικές επενδύσεις και για το όραμα του για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα.

Η "Παναγιά Σκιαδενή" θα εκτελέσει δρομολόγια από και προς τον Πανορμίτη στις 6-7-8 Νοεμβρίου και θα αναχωρεί από το λιμάνι ΄΄Κολόνα΄΄.

Με 153 «ναι», η ψήφος εμπιστοσύνης.


Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου προ ολίγου στην Βουλή.

ΝΑΙ 153
ΟΧΙ 145

Σήμερα Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του να ξεκινήσει επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Α. Σαμαράς δήλωσε ότι: «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας.
Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες.
Μόνη λύση οι εκλογές».

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αγώνες ιστιοπλοΐας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας


Το Σάββατο 05 και την Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2011 διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, οι αγώνες ιστιοπλοΐας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι αγώνες των Ε.Δ. και Σ.Α. διοργανώνονται υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.

Πρόγραμμα αγώνων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-11-2011
10:30 Ιστιοδρομίες

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-11-2011
09:30 Ιστιοδρομίες

Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Σας ενημερώνουμε ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ θα εκτελέσει τα κάτωθι δρομολόγια:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/11: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΝ 19:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 05/11: ΧΙΟΣ (ΑΦ 03:30 ΑΝ 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 07:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 06/11: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΝ 18:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 21:00 ΑΝ 22:00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ 06:15)

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/11: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΝ 19:00)
ΠΕΜΠΤΗ 10/11: ΧΙΟΣ (ΑΦ 03:30 ΑΝ 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 07:00 ΑΝ 18:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 21:00 ΑΝ 22:00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ 06:15 ΑΝ 19:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11: ΧΙΟΣ (ΑΦ 03:30 ΑΝ 04:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 07:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΝ 18:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 21:00 ΑΝ 22:00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ 06:15)

Γραφείο Τύπου NEL Lines

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Πανορμίτη με το νέο μας πλοίο Παναγιά Σκιαδενή


Προεκδώστε τα εισιτήρια σας και ταξιδέψτε στον Πανορμίτη με το νέο μας πλοίο Παναγιά Σκιαδενή μόνο με 15€ μετ' επιστροφής.

Αρχική τιμή εισιτηρίου μετ'επιστροφής 25€. Η προσφορά ισχύει για περιοριμένο αριθμό θέσεων.

06/11/2011, Κυριακή: Αναχώρηση από Ρόδο 08:45 - Αναχώρηση από Πανορμίτη 15:00

07/11/2011, Δευτέρα: Αναχώρηση από Ρόδο 08:45 - Αναχώρηση από Πανορμίτη 15:00

08/11/2011, Τρίτη: Αναχώρηση από Ρόδο 08:00 - Αναχώρηση από Πανορμίτη 15:00

Για περισσότερες πληροφορίες:

DODEKANISOS SEAWAYS

Τηλ: 22410 70590

Fax: 22410 70591

email: info@12ne.gr

Γ. Παπανδρέου: "Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλέγω, μόνο να σώσουμε την πατρίδα"


"Να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός σχήματος ευρύτερα αποδεκτού, ικανού, που να υπηρετεί τις εθνικές ανάγκες και αφού έχουμε διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης να πάμε σε εκλογές" τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός πρίν απο λίγα λεπτά.

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗ ΝΕΛ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03.11.2011

Επί μήνες η εταιρεία μας δέχεται συντονισμένη επίθεση, άρνηση ελλιμενισμού των πλοίων μας, άρνηση εγκρίσεως δρομολογίων, συνεχής ένταση με την ΠΝΟ, η οποία, στοχεύοντας επιλεκτικά συγκεκριμένες γραμμές, με έντονο ανταγωνισμό, προβαίνει σε παράνομες καταλήψεις των πλοίων μας, πλήρης απουσία του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ακολουθώντας τις εντολές του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του ΥΠΡΟΠΟ ανέχεται, αν δεν ενθαρρύνει, την παρανομία, ενώ κλείνει τα μάτια στον τρόπο διακίνησης εύφλεκτων και επικίνδυνων φορτίων, πάντα στις ίδιες γραμμές.
Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με διασπορά φημών και συνεχείς διαρροές στον Τύπο, προξενούν ανησυχία στους πελάτες μας, οι οποίοι πλέον φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με την εταιρεία μας, πότε για τον έναν και πότε για τον άλλο λόγο, και απευθύνονται στους ανταγωνιστές μας.
Οι συνεχείς παρενοχλήσεις της ΠΝΟ και οι παράνομες καταλήψεις των πλοίων μας, μέχρι την ώρα της προγραμματισμένης αναχώρησης τους, μας προξενούν τεράστια άμεση και έμμεση ζημία. Πέραν της απώλειας πελατείας, η πετρέλευση των πλοίων γίνεται την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθηθεί σωστά η διαδικασία προθέρμανσης τους, ενώ διενεργούνται υπό πίεση οι αναγκαίες καθημερινές συντηρήσεις, αφού εμποδίζεται η είσοδος εξωτερικών συνεργείων συντήρησης στα πλοία μας. Αποτέλεσμα η εμφάνιση βλαβών - όπως χθες στο πλοίο μας ΘΕΟΦΙΛΟΣ - οι οποίες προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ζημία. Έτσι, το πλοίο μας ΘΕΟΦΙΛΟΣ, το οποίο χθες τελούσε υπό κατάληψη, εμφάνισε σοβαρή μηχανική βλάβη, για την οποία ήδη δόθηκε εντολή να διερευνηθεί από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια της και να αποδοθούν οι σχετικές αστικές και λοιπές ευθύνες.
Και όλα αυτά χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, αλλά με προσχηματικές απαιτήσεις, κακόβουλες ενέργειες, προκλητικές παραλείψεις και ύποπτη ανοχή.
Ελαφρότητα και επανάληψη του «αυτή είναι η Ελλάδα» ή σαμποτάζ; Ας διαλέξουν οι αρμόδιοι και ας πράξουν τα δέοντα.
Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, μέσα στις γενικότερες αντίξοες συνθήκες, που επιτείνονται από τα ανωτέρω, ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η αμέριστη υποστήριξη και η συνεχής συμπαράσταση του συνδέσμου μας ( ΕΕΝ-ΣΕΕΝ) και των συναδέλφων μας.

"ΕΚΤΑΚΤΟ"



Σε σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Αντώνης Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το δημοψήφισμα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας.

Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής μας στο ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητάμε από τον κ. Παπανδρέου δημόσια να το αποσύρει αμέσως.

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν ότι είχαμε απόλυτα δίκιο. Το δημοψήφισμα ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της Ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη. Ενώ τέθηκε σε αμφισβήτηση και η έκτη δόση που ήταν ως προχθές «δεδομένη». Και βρέθηκε ξανά στον αέρα η νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στην Ευρώπη στις 27 Οκτωβρίου.

Υπό το βάρος αυτών των δραματικών εξελίξεων προέκυψε ανοικτή κρίση ακυβερνησίας και η χώρα πρέπει άμεσα να επανέλθει στην ομαλότητα.

Επαναλαμβάνω αυτό που έχω, ήδη, δηλώσει δύο φορές μέχρι τώρα: Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με την πολιτική της κυβέρνησης, η νέα δανειακή σύμβαση έχει γίνει αναπόφευκτη. Και πρέπει να διασφαλιστεί.

Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Δεν διαφωνούμε, όμως, με τους στόχους της σύγκλισης, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά με το μίγμα της πολιτικής που μας έχει, άλλωστε, οδηγήσει μακριά από τους στόχους αυτούς.

Ζητώ το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή.

Γιατί η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και η έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο, ώστε οι εκλογές να γίνουν υπό συνθήκες ομαλές. Και να εκφραστεί έτσι ελεύθερα το φρόνημά του λαού μας.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα ενώσει το λαό, αλλά και τον Ελληνισμό - εντός και κι εκτός Ελλάδας - για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά. Και να μου έχετε εμπιστοσύνη!

Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο λαός πρέπει να αισθανθεί ξανά ασφαλής στον τόπο του, σταθερά μέλος της Ευρώπης και υπεύθυνος για την τύχη του.

Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού».

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ"


Ο "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ


Λόγω βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και για την εξυπηρέτηση των επιβατών του, σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ σήμερα 03/11/2011, μετά την άφιξη του στη Χίο στις 12:00 θα εκτελέσει δρομολόγιο προς Μυτιλήνη, με επιστροφή στη Χίο και έπειτα το τακτικό του δρομολόγιο προς Καρλόβασι – Άγιο Κήρυκο.
Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 03/11/2011: ΧΙΟΣ (ΑΦ 12:00 ΑΝ 13:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 16:15 ΑΝ 17:30) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 20:45 ΑΝ 21:05)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/11/2011: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (ΑΦ 00:15 ΑΝ 00:30) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ (ΑΦ 02:00 ΑΝ 02:30) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (ΑΦ 04:00 ΑΝ 04:30) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 07:25 ΑΝ 08:05) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 11:30 ΑΝ 12:30) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 18:30 ΑΝ 19:10) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 23:50)
ΣΑΒΒΑΤΟ 05/11/2011: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 02:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 06:40 ΑΝ 07:20) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 13:20 ΑΝ 14:20) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 17:45 ΑΝ 18:25) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 22:05)

Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια την Κυριακή 06/11/11 από Βαθύ στις 07:00.

Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 03/11/2011, κατά τον πλου του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ προς Χίο (προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά) παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή μηχανή του.
Για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης το πλοίο θα επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά κενό φορτίου και επιβατών.
Οι επιβάτες με προορισμό Πειραιά΄- Μυτιλήνη και Χίο - Μυτιλήνη θα εξυπηρετηθούν με το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ.
Το σημερινό δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Χίο - Πειραιά θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΛΟΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ"


Ένα νέο βήμα που στοχεύει στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της ενδοδωδεκανησιακής θαλάσσιας συγκοινωνίας πραγματοποίησε η ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Σπανός υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία αγοράς ενός συμβατικού φέρι μποτ το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί σύντομα στα Δωδεκάνησα. Το νέο πλοίο θα φέρει το όνομα ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄΄ όνομα που είχε δοθεί και στο πρώτο μεγάλο πλοίο που αγοράστηκε από τους αδελφούς Σπανού και εν συνεχεία πωλήθηκε στη ΔΑΝΕ, το σημερινό ΄΄Διαγόρας΄΄.

Το ΄΄Παναγιά Σκιαδενή΄΄ ναυπηγήθηκε το 1986 στην Ιαπωνία, έχει μήκος 84 μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητα 17 μιλίων την ώρα.

Διαθέτει γκαράζ χωρητικότητας 115 ΙΧ αυτοκινήτων ή 98 ΙΧ αυτοκινήτων και 12 φορτηγών μήκους 12 μέτρων.

Η μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες σύμφωνα με το πρωτόκολλο του, είναι 605 τον χειμώνα και 715 τη θερινή περίοδο σε δύο καταστρώματα που διαθέτουν άνετα σαλόνια και χώρους ψυχαγωγίας.

Μέχρι τώρα εκτελούσε δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι Εύβοιας .

Η απόκτηση του νέου πλοίου έγινε μετά από έρευνα δύο περίπου ετών στη διεθνή και εγχώρια ναυτιλιακή αγορά. Με το νέο πλοίο της η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει λύσεις στην άνετη και ασφαλή μεταφορά επιβατών, ΙΧ και φορτηγών αυτοκινήτων καθώς και εμπορευμάτων κυρίως προς τα μικρότερα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος.

Παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με νορβηγικό ναυπηγείο για τη ναυπήγηση ενός ακόμα (τρίτου κατά σειρά) ταχύπλοου καταμαράν με χρονικό ορίζοντα δρομολόγησής του στα Δωδεκάνησα την άνοιξη του 2013.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ

Να σημειώσουμε ότι παρά την οικονομική κρίση που επηρέασε αρνητικά φέτος την επιβατική κίνηση σε όλες τις γραμμές η Dodekanisos Seaways αύξησε τις προσεγγίσεις της στα λιμάνια του νομού κατά 7% καλύπτοντας κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των νησιών.

Η πολιτική της εταιρείας είχε ως συνέπεια την αύξηση των επιβατών της κατά 24,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Σημαντική αύξηση σε επιβάτες παρουσίασαν φέτος οι Λειψοί (31,3%) το Καστελόριζο (16,4%), Πάτμος (15,8%), Νίσυρος (8%), Τήλος (4%), Λέρος (4%) και Χάλκη (8%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης (132%) καταγράφει ο Πανορμίτης και ακολουθεί η Σύμη με 59%.

Επιβεβαιώνεται έτσι ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της εταιρείας και η μεγάλη συμβολή της στην τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των νησιωτών μας.

Με την αγορά του νέου πλοίου ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε:

΄΄Εκφράζω την ικανοποίηση και τη συγκίνηση μου γιατί το όραμα μας για καλύτερες συγκοινωνίες στα Δωδεκάνησα παίρνει σάρκα και οστά χρόνο με τον χρόνο. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά επενδύουμε σε νέα πλοία από υποχρέωση στον τόπο μας και στους ανθρώπους του, στη μεγάλη δωδεκανησιακή ναυτική οικογένεια δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Και με την ευκαιρία απευθύνω ένα μεγάλο ΄΄ευχαριστώ΄΄ στο δωδεκανησιακό επιβατικό κοινό που μας στηρίζει με κάθε τρόπο, στα πληρώματα και στα στελέχη της εταιρείας που σαν μια δεμένη οικογένεια δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους και, τέλος, στα συνεργαζόμενα τουριστικά - ταξιδιωτικά γραφεία στα Δωδεκάνησα και σ΄όλη την Ελλάδα΄΄.
(Σύμφωνα με τα δρομολόγια της εταιρεία το πλοίο θα ξεκινήσει επίσημα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου).

Προσφορές για κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Τρεις εμπρόθεσμες προσφορές κατατέθηκαν στα γραφεία της ΟΛΘ ΑΕ για την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας σκαφών αναψυχής στο χώρο της α΄ προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Οκτωβρίου προσφορές κατέθεσαν δύο κοινοπραξίες με επικεφαλής ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και μία εταιρία διαχείρισης ακινήτων. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα ακόλουθα σχήματα:

* Άκτωρ Α.Τ.Ε., ΑΚΤΕ-VEGA, Cosmos Yachting και Marina Kröslin GMBH
* Μοχλός ΑΕ., Porto Carras Μαρίνα Α.Ε.
* Lamda Development S.A.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΟΛΘ ΑΕ προβλέπεται η παραχώρηση για περίοδο 30 τουλάχιστον ετών της θαλάσσιας ζώνης μπροστά στο κρηπίδωμα Νο 1 του λιμανιού για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και της χερσαίας ζώνης στην α΄ προβλήτα (7,195 στρέμματα) για την εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας –εστίαση, αναψυχή, εμπόριο ναυτιλιακών ειδών. Επίσης προβλέπεται η παραχώρηση υπαίθριου χώρου στην β΄ προβλήτα (9,370 στρέμματα) για τη διαχείμαση και την επισκευή σκαφών αναψυχής.
Η μαρίνα θα διαθέτει 218 θέσεις ελλιμενισμού, ο χρόνος κατασκευής της υπολογίζεται στα τρία χρόνια, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου εκτιμάται στα 11,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ η δημιουργία της μαρίνας εξυπηρετεί τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους:

* Προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω της ικανοποίησης των αναγκών ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών.
* Ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης και της ποιότητας του περιβάλλοντος, καθώς και βελτίωση της σχέσης των κατοίκων της πόλης με τη θάλασσα.
* Δημιουργία ευκαιριών για δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμού και ναυταθλητισμού.
* Τόνωση της εμπορικής και τουριστικής κίνησης της πόλης, μέσω της αύξησης του τουρισμού υψηλού επιπέδου, της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της αύξησης των θέσεων εργασίας.
* Αύξηση των εσόδων και των κερδών της ΟΛΘ ΑΕ.

Μετά την κατάθεση των προσφορών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: «Η πρώτη φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την κατασκευή μαρίνας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η υποβολή προσφορών από εγνωσμένου κύρους επιχειρήσεις αποτελεί μία ακόμη απόδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του λιμένα. Η λειτουργία μαρίνας στην «καρδιά» του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης αφενός θα ανανεώσει τη σχέση της πόλης με το υγρό στοιχείο και αφετέρου θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο επενδυτικός σχεδιασμός και ο επιχειρηματικός προγραμματισμός της ΟΛΘ ΑΕ υλοποιείται απαρέγκλιτα με στόχο τη βελτίωση των μεγεθών της εταιρίας και την ενδυνάμωση της συμβολής της στην ανάπτυξη της ευρύτερης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΝΕΛ ΠΡΟΣ Π.Ν.Ο.


2/11/2011
Απάντηση στην Π.Ν.Ο

Όπως είναι γνωστό μεταξύ των προσόντων που απαιτούνται για τη ναυτολόγηση ναυτικών σε ελληνικά πλοία είναι και το πιστοποιητικό ελληνομάθειας.
Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώνουμε ότι οι δήθεν συνδικαλιστές της ΠΝΟ αδυνατούν να κατανοήσουν ακόμη και τα απολύτως σαφή και απλά ελληνικά.
Στην χθεσινή επιστολή μας προς το ΥΠΑΑΝ, η οποία κοινοποιήθηκε και προς την ΠΝΟ, ρητώς αναφέρεται ότι:
« Εν όψει της, κατά την άποψη μας παράνομης επικύρωσης της ΣΣΕ, η εταιρεία μας θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από αυτήν, αναμένοντας τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων»
Αυτή τη ρητή δήλωση μας για συμμόρφωση προς την ΣΣΕ 2010-2011, παρά την καταφανή παρανομία της διαδικασίας επικυρώσεως της, η ΠΝΟ ερμηνεύει ως άρνηση ή έμμεση άρνηση συμμορφώσεως και διαβλέπει πρόθεση μη συμμορφώσεως μας. Δίκη προθέσεων σταλινικού τύπου.
Για να το πούμε λοιπόν στην «πλέρια δημοτικιά» που μπορεί και καταλαβαίνει ο υπερβείς το όριο συνταξιοδοτήσεως, ναυτικός των γραφείων, συνδικαλιστής: «η ΝΕΛ έχει πρόθεση να εφαρμόσει την παράνομη ΣΣΕ, αλλά κρατά κάθε δίκιο της αν στην τελική το δικαστήριο πει ότι η ΣΣΕ είναι παράνομη».
Μήπως θέλουν τα σοβιέτ του Πειραιά να γίνουμε «δηλωσίες» και να απαρνηθούμε τις απόψεις μας ή μήπως θέλουν να παραιτηθούμε από το δικαίωμα μας να προσφύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη; Δίκιο, τελικά, είναι αυτό που κρίνουν τα δικαστήρια και όχι αυτό που απαιτεί η ΠΝΟ.
Μετά και από αυτή τη διευκρίνιση ελπίζουμε ότι η ΠΝΟ θα σταματήσει να μας εκβιάζει και απειλεί με δήθεν «συνδικαλιστική παρέμβαση» στα πλοία μας, βλέπε παράνομη κατάληψη των καταπελτών και παρεμπόδιση απόπλου, πρακτικές που συνηθίζει, ιδίως κατά της εταιρείας μας, και για τις οποίες ήδη εκκρεμούν μηνύσεις.
Εμμονή σε αυθαίρετες ερμηνείες και απαιτήσεις δηλώσεων υποταγής θα μας υποχρεώσουν αφ’ενός σε άμυνα και υπεράσπιση των δικαίων μας, αφού το κράτος λάμπει δια της απουσίας του, και αφ’ ετέρου στη λήψη κάθε νομίμου μέτρου τόσο κατά του σωματείου όσο και ατομικώς εναντίον όσων συμμετέχουν σε τέτοιες παράνομες ενέργειες.
Μοναδική εξήγηση για τέτοια εμμονή θα ήταν ότι όντως ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν ότι δήθεν η ΠΝΟ έχει αναλάβει εργολαβικά την εξόντωση της εταιρείας μας και τις οποίες δεν θέλουμε να πιστέψουμε.
Περαιτέρω αρνούμαστε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για δήθεν οφειλή δεδουλευμένων προς τα πληρώματα των πλοίων μας, τα οποία εγγράφως έχουν δηλώσει ότι ουδέν τους οφείλουμε και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας να ζητήσουμε πλήρη αποζημίωση από τους συκοφάντες, οι οποίοι με τα ψεύδη αυτά προσβάλλουν τη φήμη της εταιρείας μας και κουβαλάνε νερό στους μύλους των ανταγωνιστών μας.
Μοναδική διαφωνία μας ήταν και παραμένει το κύρος της ΣΣΕ 2010-2011, η οποία υπεγράφη από την ισχνή μειοψηφία της εργοδοσίας και επεβλήθη στις υπόλοιπες εταιρείες δια της βίας.
Η ΝΕΛ, σεβόμενη την τυπική νομιμότητα θα εφαρμόσει την παρανόμως κυρωθείσα ΣΣΕ, αλλά θα διατηρήσει και το δικαίωμα της να επιδιώξει την ουσιαστική νομιμότητα δια της ακυρώσεως της. Το δικαίωμα μας αυτό είναι αναφαίρετο και θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο.
Τέλος καλούμε τους δήθεν συνδικαλιστές των γραφείων, που κόπτονται για αυξήσεις τα έτη 2010 και 2011, να σεβαστούν τις δουλειές των εργαζομένων στα πλοία ναυτικών, τους νησιώτες που μένουν χωρίς επικοινωνία, τις χιλιάδες μετόχους της εταιρείας μας και όλους όσους μέσα στην κρίση αυτή έχουν υποστεί καθίζηση των αποδοχών τους, αλλά εξακολουθούν και αγωνίζονται για να μείνουν οι ίδιοι και η Ελλάδα όρθιοι.

Όμιλος Grimaldi: Και επιβάτες πλέον στη γραμμή Ελλάδα-Κατάνια-Γένοβα


Από την 1η Νοεμβρίου, η γραμμή Κόρινθος-Πάτρα-Κατάνια-Γένοβα, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετούσε μόνο εμπορεύματα, επεκτείνεται και στην εξυπηρέτηση των επιβατών.
Η γραμμή θα εξυπηρετείται, σε εβδομαδιαία βάση, από το Ε/Γ-Ο/Γ «Κατάνια», το οποίο θα αντικαταστήσει το M/V «Eurocargo Napoli». Το Ε/Γ-Ο/Γ «Κατάνια» θα αναχωρεί από Κόρινθο κάθε Τρίτη στις 17:00 και, μετά από ελλιμενισμό στην Πάτρα, θα αναχωρεί στις 23:30 με προορισμό την Κατάνια.