Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ»

Η μόνη παντόφλα που διαχειρίζεται η THASSOS FERRIES ανάμεσα σε δυο αμφίπλωρα και είναι δρομολογημένη στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1985 και μέχρι τις αρχές του 2000 εκτελούσε δρομολόγια Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Παξοί. Αρχικά στη Θάσο η παντόφλα εκτελούσε το δρομολόγιο Λιμένας – Κεραμωτή, αλλά μετά την πώληση του «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 4» που έκανε ταξίδια από Πρίνο, μετατέθηκε στη γραμμή του Πρίνου για να καλύψει το κενό. Το πλοίο άλλαξε όψη για να συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα της γραμμής και παρά την ηλικία του διαθέτει τα πιο σύγχρονα μέσα ναυσιπλοΐας. Η πιο εμφανής αλλαγή είναι οι σκάλες που προστέθηκαν για την ομαλή και γρήγορη αποεπιβίβαση των επιβατών. Το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ» είναι η μοναδική και η τελευταία όπως φαίνεται παραδοσιακή παντόφλα στο νησί.

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΤΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ" ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝΟ - ΚΑΒΑΛΑ.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνάντηση για τρεις στη είσοδο του λιμανιού της Κέρκυρας. Το 29.000 grt κρουαζιερόπλοιο «AMADEA» μόλις έχει δέσει στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων του λιμανιού. Το 104 μέτρων κλειστού τύπου αμφίπλωρο «ΆΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ» βγαίνει από το λιμάνι με προορισμό την Ηγουμενίτσα. Η 78 μέτρων παντόφλα «ΕΛΕΝΗ» μπαίνει στο λιμάνι ερχόμενη από Ηγουμενίτσα. Το λιμάνι της Κέρκυρας έχει συνεχή κίνηση και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο όπου τα κρουαζιερόπλοια αυξάνονται και τα τοπικά δρομολόγια είναι περισσότερα.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΡΧΕΙΟ: Ε/Γ «ΘΡΑΚΗ ΙΙ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Ένα πραγματικά κοσμογυρισμένο σκάφος το οποίο κατασκευάστηκε το 1994 στη Ουκρανία και στη Θάσο ήρθε ως τουριστικό και εξυπηρετούσε με περιηγητικούς πλόες τη Θάσο, αλλά και τη Σαμοθράκη. Η καριέρα του συνεχίστηκε στο εξωτερικό με δυο χρόνια ναύλωση αρχικά στη Σρι Λάνκα (νοτιοανατολικά της Ινδίας) και από εκεί στην Αγγλία. Η επιστροφή του στην Ελλάδα του έφερε μια καλή επισκευή και έναν μακροχρόνιο παροπλισμό μέχρι να επαναδραστηριοποιηθεί στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Το πλοίο πουλήθηκε το 2011 σε εταιρεία Ιορδανικών συμφερόντων και σήμερα βρίσκεται στην Αίγυπτο. Τέλος να αναφέρουμε ότι το πλοίο ανήκε στη THASSOS FERRIES.      

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΡΧΕΙΟ: Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ 4» ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007

Ένα ακόμη πλοίο που δεν ταξιδεύει πια στις γραμμές της Θάσου. Το «ΘΑΣΟΣ 4» υπηρέτησε το νησί από κατασκευής του το 1980 και ανήκε στη ΑΝΕΘ. Λόγω του μικρού μεγέθους του ταξίδευε κυρίως στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Τα τριάντα του τα έκλεισε το 2010 οπότε και πουλήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία του εξωτερικού, στην οποία ανήκει ακόμη και σήμερα και ταξιδεύει στις δυτικές ακτές της Αφρικής. 


Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΡΧΕΙΟ: Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΙΙ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ΄70

 
Ένα από τα ιστορικά πλοία της Θάσου που κάποτε ταξίδευε στις τοπικές γραμμές του νησιού και μάλιστα κάλυπτε την γραμμή Πρίνος – Καβάλα σε 50’ λεπτά. Το πλοίο ανήκε στον κ. Ιωάννη Παπαγεωργίου. Εκείνη την εποχή μάλιστα τα δρομολόγια από Καβάλα προεκτείνονταν έως και τα Λιμενάρια, στο νότιο μέρος του νησιού. Το πλοίο σήμερα δεν υπάρχει αφού διαλύθηκε στις αρχές του 2000.   

Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Ήταν μια επιλογή που άλλαξε τα δεδομένα στις γραμμές της Θάσου. Ήταν το πρώτο αμφίπλωρο που ήρθε στο νησί (και έμεινε) και αποδείχθηκε μια επιτυχημένη συνταγή που θα είχε μέλλον. Σήμερα στη Θάσο υπάρχουν τρία αμφίπλωρα πλοία, το «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» και το «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» της THASSOS FERRIES και το «ΘΑΣΟΣ Ι» της ΑΝΕΘ. Το «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» είναι δρομολογημένο στη γραμμή Λιμένας – Κεραμωτή.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ 7»

Αποτέλεσμα εξέλιξης της παραδοσιακής Ελληνικής ‘παντόφλας’ το πλοίο «ΘΑΣΟΣ 7» της ΑΝΕΘ ταξιδεύει καθημερινά στο νησί της Θάσου ενώνοντας τον Πρίνο με την Καβάλα, στη δεύτερη δρομολογιακή γραμμή του νησιού. Το 76 μέτρων πλοίο είναι μαζί με το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ» της THASSOS FERRIES οι μοναδικές παντόφλες στη περιοχή.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: MSC MUSICA

Το υπό Παναμαϊκή σημαία κρουαζιερόπλοιο «MSC MUSICA» είναι φέτος τακτικός επισκέπτης των Ελληνικών νησιών. Το 294 μέτρων πλοίων της MSC CRUISES με αφετηρία την Βενετία ξεκινάει ένα ταξίδι 8 ημερών προσεγγίζοντας το Μπάρι, το Κατάκολο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τον Πειραιά, την Κέρκυρα και το Ντουμπρόβνικ.  

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: RO/RO OLYMPUS

ΤΟ 33.163 gt ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ΠΛΟΙΟ «ΟΛΥΜΠΟΣ» ΤΗΣ NEL LINES ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΠΑΡΙ.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ «ΚΕΡΚΥΡΑ» ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΟ ΠΛΟΙΟ «ΚΕΡΚΥΡΑ» ΠΡΩΗΝ «ΘΑΣΟΣ 5», ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΙΜΜΗ – ΠΑΞΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ «ΙΟΝΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ν.Ε.». (ΦΩΤΟ: 17-05-12).

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΩΣ «ΘΑΣΟΣ 5» ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ (ΘΑΣΟΣ).

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΕΥΚΙΜΜΗ»

ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΛΕΥΚΙΜΜΗ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΚΙΜΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1 ΩΡΑΣ.  

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ» ΜΑΙΟΥ 2012

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΘΑΣΟΣ (ΣΗΜΕΡΑ)

Ο ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

ΤΟ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» ΕΝ ΩΡΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φ.» ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΑΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗ

ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΘΑΣΟ

FREE PASS

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ «ΘΑΣΟΣ 6»

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ


ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΜΕΝΟ «ΘΑΣΟΣ Ι» ΚΑΙ ΤΟ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» ΠΙΣΩ

ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΛΙΜΑΝΙ. ΘΑΣΟΣ.

ΤΟ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» ΕΝ ΩΡΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ «MARATHA» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το τάνκερ της ARCADIA HELLAS «MARATHA» έφτασε πριν λίγη ώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και με την βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προσεγγίσεις στο λιμάνι. Το πλοίο μήκους 243 μέτρων και 106.000 τόνων περίπου ωφέλιμου φορτίου είναι από τα μεγαλύτερα που καταφτάνουν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.