Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΑΦΙΞΕΙΣ: ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’»


MICHALIS K / Greece [GR] / IMO 7707487 / Cargo / 1977 / 1105gt

MICHAIL / Greece [GR] / IMO 7716488 / Cargo / 1978 / 1094gt

IEVOLI SPEED / Italy [IT] / IMO 9160310 / Chemical tanker / 1998 / 5136gt

KOSTAS DIMAKIS / Greece [GR] / IMO 7524017 / Cargo / 1977 / 1155gt

LADY DORIS / Liberia [LR] / IMO 9459955 / Bulk carrier / 2011 / 19814gt

AGIOS GEORGIOS / Greece [GR] / IMO 7708417 / Cargo / 1979 / 1927gt

OCEANIC STAR / Cambodia [KH] / IMO 7818353 / Cargo / 1979 / 5081gt

BERKAY N / Neth.Antilles [AN] / IMO 8324086 / Cargo / 1984 / 2493gt


ΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ, ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ).

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ: ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ & ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΟΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό,
καλούνται οι μέτοχοι της Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 15η Noεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη
και ώρα 18:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης, για
συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων της ημερησίας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση σύναψης συμβάσεων κατά άρθρο 23α παρ. 2 και 5 του Κ.Ν. 2190/1920.
2. Ενημέρωση σχετικά με την πορεία και την προοπτική της Εταιρείας.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Οριστικοποιήθηκαν τα δρομολόγια Νοεμβρίου για τις γραμμές της Θάσου και ανακοινώθηκαν επίσημα από τις δυο εταιρείες του νησιού. Συνολικά οκτώ δρομολόγια τις καθημερινές στη γραμμή Λιμένας – Κεραμωτή και έξι τα Σαββατοκύριακα. Από την άλλη, στην γραμμή Πρίνος – Καβάλα, έχουμε τέσσερα συνολικά δρομολόγια από Δευτέρα έως Σάββατο και την Κυριακή αργία. Πρέπει να επισημανθεί ότι τα δρομολόγια είναι κατανεμημένα ισομερώς και από τις δυο ναυτιλιακές (50/50). Τα πλοία παραμένουν στις γραμμές τους χωρίς αλλαγές μέχρι αυτή τη στιγμή. Το μόνο που ίσως αλλάξει τα δεδομένα είναι οι ακινησίες των καραβιών για τις ετήσιες συντηρήσεις τους. Για πληροφορίες και αλλαγές ενημερωθείτε από ΑΝΕΘ και THASSOS FERRIES.   

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: «ΠΑΝΤΟΦΛΑ» «PLUTON» (1966) ex «ST. NIKOLAS», «FERRY 1», «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Ήταν χειμώνας του 2010 όταν μάθαμε για τελευταία φορά πληροφορίες για την παντόφλα από την Θάσο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ». Την καινούργια του καριέρα στο εξωτερικό την ξεκίνησε κάνοντας ταξίδια στην Νικαράγουα, έχοντας πουληθεί σε Έλληνα πλοιοκτήτη. Στην συνέχεια αγοράζετε από εταιρεία της Κούβας και μετονομάζετε σε «PLUTON», όνομα που έχει ακόμη και σήμερα. Η φωτογραφία είναι από το φετινό καλοκαίρι στην Κούβα. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τι δουλειές κάνει το πλοίο σήμερα εκεί, αν μεταφέρει ανθρώπους, φορτία ή αν εργάζεται σε άλλες πρωτόγνωρες για τον τύπο του αποστολές.         


Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: «AZAM SEALINK 1»


Έφτασε την πρώτη Οκτωβρίου στη Ζανζιβάρη το αμφίπλωρο πλοίο «AZAM SEALINK 1», πρώην «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ 5». Το πλοίο αναχώρησε από την Ελλάδα στα τέλη του Αυγούστου και κατά την άφιξη του στην Αφρική έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους και εκπροσώπους της εταιρείας. Με την άφιξη ενός τέτοιου πλοίου στις τοπικές γραμμές αναβαθμίζετε κατά πολύ το επίπεδο των συγκοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές της Τανζανίας στοχεύουν να αναβαθμίσουν και τις λιμενικές υποδομές για την ασφαλέστερη μεταφορά των επιβατών και την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πλοίων. Στην ίδια περιοχή έχουν πουληθεί κατά καιρούς και άλλα Ελληνικά πλοία, κυρίως «παντόφλες».

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Χιλιάδες κόσμος επισκέφθηκε τα πολεμικά μας πλοία που έδεσαν για τρεις ημέρες (26-28) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης παραχώρησε τέσσερις θέσεις ελλιμενισμού προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να δούνε από κοντά τα Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ και ΡΟΔΟΣ, το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και την ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ. Επίσης στη Θεσσαλονίκη έφτασε και το Ρωσικό αποβατικό σκάφος «Новочеркасск».

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Αίτηση δρομολόγησης στις γραμμές της Θάσου έχει υποβάλει εταιρεία με υδροπτέρυγο που σήμερα εκτελεί δρομολόγια στις γραμμές της Κέρκυρας. Η εταιρεία στοχεύει να εκτελεί πλόες στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα και Λιμένας – Καβάλα και εκτός απρόοπτου το αίτημα της θα βρίσκετε στην επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ.. Το όριο ηλικίας του πλοίου τελειώνει στο τέλος του 2013, άρα έχει δυνατότητα για ένα χρόνο δρομολογίων ακόμη. Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής, η εταιρεία δεν εγκαταλείπει τις γραμμές της Κέρκυρας, αλλά θα αντικαταστήσει το ιπτάμενο δελφίνι με ένα καινούργιο επιβατηγό καταμαράν σκάφος. Όλα αυτά είναι μια σημαντική εξέλιξη στις εδώ και χρόνια παρατημένες από τα υδροπτέρυγα  γραμμές του νησιού και μακάρι να υλοποιηθούν.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ


ΘΕΜΑΤΑ Σ.Α.Σ
ΑΡΙΘΜ. 06/ 25 -10-2012

ΘΕΜΑ 26
Έγκριση δρομολογίων από 01-11-12 έως 30-04-13 γραμμής ΚΑΒΑΛΑΣ – ΠΡΙΝΟΥ
και ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ – ΘΑΣΟΥ.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο νησί της Θάσου με το τι μέλλει γενέσθαι από πρώτη Νοεμβρίου και για ολόκληρη την χειμερινή περίοδο με τα δρομολόγια των πλοίων. Όπως ακούγεται στο λιμάνι τα δρομολόγια αναμένετε να είναι αισθητά μειωμένα από άλλες χρονιές και εκφράζονται φόβοι για «αποκλεισμό» του νησιού, αφού εάν συμβεί αυτό δεν θα υπάρχει η σωστή και η αναγκαία εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, υπάρχει αναμονή για τις αποφάσεις που θα παρθούν και για το αν θα γίνουν δεκτά τα δρομολόγια που προτάθηκαν από τις ναυτιλιακές. 

Παρέμβαση δημάρχου Θάσου στο Σ.Α.Σ. για τη μη υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ «THASSOS VII»

Όπως είχαμε αναφέρει και πριν λίγες ημέρες, το πλοίο «ΘΑΣΟΣ 7» έφτασε στο λιμάνι του Iquique και παραδόθηκε στη νέα του εταιρεία NAVIERA AUSTRAL. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χιλή, το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια αρχές του νέου έτους και μέχρι τότε θα βρίσκετε στο ναυπηγείο  Astilleros MARCO Chilena για τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης του, οι οποίες θα ανέλθουν περίπου στα 1.5 εκ. δολάρια.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

«ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ» ΣΤΗ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ (FREETOWN)


Ελληνικές παντόφλες στη Δυτική Αφρική. Οι συντηρήσεις των πλοίων ελλιπέστατες. Υπερφορτώσεις. Ελάχιστα επίπεδα ασφάλειας. Πρόσφατες εικόνες από τα πάλαι ποτέ λαμπερά Ελληνικά πλοία.   


Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: «THASSOS VII» ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ


Στο λιμάνι του Iquique της Χιλής τελείωσε το μεγάλο ταξίδι του πλοίου από τη Θάσο, «ΘΑΣΟΣ 7». Το ταξίδι ξεκίνησε τέλος Αυγούστου και ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από σχεδόν δυο μήνες. Επισκευές, συντήρηση, βάψιμο και όλα τα απαραίτητα περιμένουν το πλοίο πριν ξεκινήσει δρομολόγια στις νέες του Θάλασσες.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΣΜΟΣ: ΠΟΡΘΜΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ «Zürichsee-Fähre Horgen-Meilen AG»


Καθημερινά δρομολόγια στις λίμνες της Ελβετίας. Τα αμφίπλωρα πλοία της γραμμής μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες κόσμο και αυτοκίνητα στην απέναντι όχθη, με διαφορετικές συνθήκες και δεδομένα από ότι στην Ελλάδα.       

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΕΙΟ: ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ «THASSOS V»

Μάρτιος 2001, πυκνή ομίχλη ταλαιπωρεί μέρες την ευρύτερη περιοχή της Θάσου. Αποτέλεσμα της περιορισμένης ορατότητας, είναι η σύγκρουση δυο πλοίων στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα, του «ΘΑΣΟΣ 5» και του «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 4». Χωρίς θύματα ευτυχώς τα δυο πλοία επέστρεψαν με ασφάλεια στο λιμάνι. Στη φωτογραφία το «ΘΑΣΟΣ 5» στο ναυπηγείο, για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.    

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΜΑ: ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ;


Αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αυτές τις ημέρες θα περιμέναμε στη Θάσο την πρώτη άφιξη του «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ 5». Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού το πλοίο πουλήθηκε πρόσφατα στο εξωτερικό. Ο πρώτος «κίνδυνος» για τις τοπικές εταιρείες φαίνεται να έχει περάσει. Είναι όμως έτσι; Τον Μάιο είναι κανονισμένο να έρθει το αμφίπλωρο «ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ», φαινομενικά ο επερχόμενος ανταγωνισμός είναι ακόμη μακριά και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Οι φημολογίες για νέες εταιρείες και πλοία στις τοπικές γραμμές κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο συχνές, όλο και πιο πολύβουες. Τα ιπτάμενα δελφίνια που ακούγονται εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι θα έρθουν, δεν ήρθαν ποτέ. Υπάρχει όμως ένα υπαρκτό ενδιαφέρον κάποιας εταιρείας που όμως το σκάφος που θέλει να δρομολογήσει, φέτος τελειώνει το όριο ηλικίας του. Άρα, θα έρθει στις γραμμές τον Νοέμβριο και τέλος του έτους θα φύγει; Για δυο μόνο μήνες; Καταμαράν, θαλάσσια ταξί και κάθε είδους πλωτό μέσο ακούγεται ότι θα έρθει στο νησί και θα εκτελέσει δρομολόγια σε κάποια από τις γραμμές. Ακόμη δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά. Τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά. Και αν δεν έρθει μόνο ένα πλοίο, αλλά έρθουν δυο; Και αν δεν έρθει μόνο μια νέα εταιρεία, αλλά έρθουν δυο; Και αν συνεργαστούν; Και αν το ασφαλές μαξιλαράκι που πέτυχαν οι δυο τοπικές εταιρείες, που αναφέρει ότι όποιος έρθει στη γραμμή του Λιμένα θα πρέπει να καλύψει υποχρεωτικά και την γραμμή του Πρίνου ξεπεραστεί από τους – τον νέο ανταγωνιστή – ανταγωνιστές; Τους επόμενους μήνες που θα έρθουν θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε ποια από τα ερωτηματικά που έχουμε σήμερα, θα βγουν αληθινά και ποια όχι.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΤΟ Ρ/Κ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝΟΥ

Στο παραδοσιακό καρνάγιο του Πρίνου στη Θάσο, βρίσκετε αυτές τις ημέρες το ρυμουλκό «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» της Gigilinis Salvage, το οποίο εδρεύει μόνιμα στο λιμάνι της Καβάλας. Το καρνάγιο του Πρίνου είναι το μοναδικό και μεγαλύτερο παραδοσιακό καρνάγιο του νησιού, ένα από τα τελευταία σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού τέτοιου είδους ναυπηγεία τείνουν να εκλείψουν. Το συγκεκριμένο καρνάγιο ταξιδεύει την Ελληνική ναυτοσύνη από το 1945, όσο περίπου είναι και το ρυμουλκό που συντηρεί αυτό το διάστημα. Το «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» θα πέσει ξανά στην Θάλασσα σε περίπου μια εβδομάδα.       

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ: ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΙΝΟΥ (ΘΑΣΟΣ)

Στο τελείωμα της ημέρας, το τελευταίο δρομολόγιο για Καβάλα με το πλοίο της ΑΝΕΘ «ΘΑΣΟΣ 6» και στο λιμάνι αραγμένο, το πλοίο της THASSOS FERRIES «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ», που έκανε τα πρωινά δρομολόγια.  


Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΦΙΠΛΩΡΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μαζικά φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει πλέον οι πώληση πλοίων πορθμειακών γραμμών προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τουρκία. Τρία αμφίπλωρα σκάφη, από τις γραμμές της Σαλαμίνας κλείνουν αυτές τις ημέρες τις πωλήσεις τους σε μεγάλη εταιρεία της γειτονικής χώρας και αναμένετε μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου να αναχωρήσουν για τους νέους τους ιδιοκτήτες. Η κακή φετινή καλοκαιρινή περίοδος και ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται αναγκάζει τους πλοιοκτήτες των πλοίων να καταφύγουν στη λύση της πώλησης, τη στιγμή μάλιστα που από την γειτονική χώρα προσφέρεται ζεστό χρήμα για τέτοιου είδους καράβια. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες διαπραγματεύεται η πώληση και άλλων δυο τουλάχιστον πλοίων ιδίου τύπου. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα δούμε και άλλα τέτοια deal και σε άλλες πορθμειακές γραμμές της Ελλάδος.        


Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ: ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ALEJANDRINA» ΤΟ «THASSOS VII»


Στον Ειρηνικό ωκεανό πλέει πλέον το πλοίο «ΘΑΣΟΣ 7» το οποίο αναμένετε στην Χιλή στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Σύμφωνα με τα σχέδια της νέας εταιρείας του πλοίου, το καράβι από την Θάσο θα αντικαταστήσει άμεσα την «παντόφλα» «ALEJANDRINA», η οποία έχει προγραμματιστεί να αποδρομολογηθεί στο τέλος του έτους. Επίσης η NAVIERA AUSTRAL υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση για την κατασκευή ενός νέου πλοίου το οποίο θα παραδοθεί στα μέσα του 2014.