Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΑΝΤΟΦΛΑ» ΣΤΗ ΧΙΛΗ


Πριν μερικές ημέρες έκλεισε η συμφωνία πώλησης του πλοίου «ΚΛΕΙΩ» της εταιρείας ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΙΚΟΥ. Το πλοίο αγοράστηκε από την εταιρεία Naviera Parentes που έχει και το «ΜΕΛΙΝΑ ΙΙΙ», πρώην πλοίο και αυτό της Ελληνικής εταιρείας. Μετά τις απαραίτητες εργασίες η «παντόφλα» που θα διατηρήσει το όνομα της σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναχωρήσει για το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.    

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Φορτοεκφόρτωση για το Bulk carrier «ASTRA», σημαία Hongkong [HK].

Αρόδο το Lpg tanker «MELINA», σημαία Greece [GR].  


Άφιξη Container ship «ITAL ORDINE», σημαία Gibraltar [GI]. 

Στο αγκυροβόλιο των ΕΛΠΕ το Crude oil tanker «MELODIA», σημαία Marshall Is [MH]. 

Αναχώρηση Container ship «MSC ALABAMA», σημαία Panama [PA].

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «CARNIVAL TRIUMPH»


Λόγω των δυνατών ανέμων το πλοίο παρασύρθηκε χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει την σύγκρουση. Βίντεο από την στιγμή της σύγκρουσης εδώ!

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ


Συμμετοχή ΕΛΙΜΕ στην Έκθεση
SEATRADE SHIPPING CRUISE MIAMI 2013
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου με επιτυχία για την Ελληνική συμμετοχή, η ετήσια παγκόσμιου ενδιαφέροντος Έκθεση για την κρουαζιέρα SEATRADE Cruise Shipping Miami, που διοργανώνεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.
Μετά τη επιτυχημένη παρουσία της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας στην ίδια διοργάνωση τα δύο τελευταία χρόνια 2011 και 2012, εκτιμήθηκε ότι η συμμετοχή στην έκθεση SEATRADE CRUISE SHIPPING MIAMI θα έπρεπε και εφέτος να είναι ενιαία για τους κύριους φορείς της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, δηλαδή τον ΕΟΤ και την ΕΛΙΜΕ σε κοινό Εθνικό περίπτερο.
Η ΕΛΙΜΕ και τα Ελληνικά λιμάνια προορισμού κρουαζιέρας, συμμετείχαν σε αυτή την έκθεση, αναγνωρίζοντας την συμβολή αυτού του δυναμικού κλάδου του τουρισμού, τόσο στην αύξηση των εσόδων των λιμανιών που την υποδέχονται, όσο και στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας.
 Έτσι, μέσα στα πλαίσια του Εθνικού περιπτέρου συμμετείχαν τα λιμάνια του Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Χανίων και Μήλου.
Κατά την διάρκεια της Έκθεσης έγιναν σημαντικές συναντήσεις των εκπροσώπων των λιμένων που συμμετείχαν με επώνυμα στελέχη και εταιρείες που δραστηριοποιούνται σημαντικά στον τομέα της κρουαζιέρας, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα για τον μελλοντικό προγραμματισμό των προορισμών τους προς την χώρα μας, μεγιστοποιώντας έτσι τα προσδοκώμενα οφέλη από την αύξηση αυτού του τομέα του τουρισμού.
Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκόμενων στην Έκθεση ήταν ότι η Ελλάδα και τα λιμάνια της εξακολουθούν να προσελκύουν με αυξανόμενη τάση, το ενδιαφέρον ενός μεγάλου μέρους τουριστών αυτής της κατηγορίας.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LOUIS HELLENIC CRUISES


Η Louis Hellenic Cruises «καλημέρισε» και «καλοσώρισε» τους επιβάτες της για τη φετινή τουριστική περίοδο στις 15 Μαρτίου, προσφέροντας μία υπέροχη εξόρμηση διάρκειας τριών ημερών στα ελληνικά νησιά και την Τουρκία, με το άνετο κρουαζιερόπλοιό της OrientQueen. Σε αυτή την πρώτη κρουαζιέρα, πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους ταξιδιώτες αφού είχαν άρωμα ‘Καρναβαλιού’, με αποκριάτικα πάρτι, διαγωνισμούς καλύτερης αποκριάτικης αμφίεσης για μικρούς και μεγάλους και δώρο για το μεγάλο νικητή μια 3ήμερη κρουαζιέρα.
Ειδικότερα, τα προγράμματα του 2013 περιλαμβάνουν σύντομες αποδράσεις «από το άγχος και την καθημερινότητα», χωρίς ταλαιπωρία και απρόλεπτα έξοδα, όπως τις κρουαζιέρες τριών ημερών με την ονομασία «3 ελληνικά νησιά και Τουρκία» με επισκέψεις στη Μύκονο, Κουσάντασι (Έφεσο), Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη και ταξίδια τεσσάρων ημερών με τον τίτλο  «4 ελληνικά νησιά και Τουρκία» που ξεκινούν στις 18 Μαρτίου με το Orient Queen και με προορισμούς Μύκονο, Κουσάντασι (Έφεσο), Ρόδο, Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη. Από τις 26 και 29 Απριλίου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου αναλαμβάνει δράση το σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας LouisOlympia, προσφέροντας συναρπαστικές τριήμερες και τετραήμερες διακοπές στο Αιγαίο και την Τουρκία, ενώ αντίστοιχα το OrientQueen θα σαλπάρει από το λιμάνι του Λαυρίου για τις επταήμερες κρουαζιέρες με την ονομασία, «5 ελληνικά νησιά και Τουρκία».  Ιδιαίτερα στο μοναδικό αυτό επταήμερο που θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή για τους μήνες Μαϊο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο μέχρι και 11 Οκτωβρίου και θα ακολουθεί τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη, Μύκονο, Πάτμο, Κουσάντασι, Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου, αφού το κρουαζιερόπλοιο θα διανυκτερεύει στο πανέμορφο και πιο «ζωντανό νησί των Κυκλάδων.
Επιπλέον η Louis Hellenic Cruises θα διοργανώσει δύο ειδικές επταήμερες Προσκυνηματικές Κρουαζιέρες στις 18 και 25 Οκτωβρίου 2013 αντιστοίχως με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο και με προορισμούς, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δίκιλι, το Κουσάντασι  (Έφεσο), την Πάτμο, Σύρο και επιστροφή στο Λαύριο.
Η LouisHellenicCruises δίνει και φέτος έμφαση στην καλή σχέση ποιότητας και τιμής, στοχεύοντας σε συναρπαστικές κρουαζιέρες που  τα… «έχουν» όλα και πραγματικά συμφέρουν! Πολιτισμός, κοσμοπολίτικος αέρας, χαλάρωση με ανέσεις, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, ανανεωμένα πακέτα εκδρομών, πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ασύγκριτες γεύσεις με νέα ανανεωμένα Ελληνικά μενού και συλλογή κρασιών (οικολογικά Ελληνικά) καθώς και πολλές επιλογές βραδινής διασκέδαση,ς είναι λίγα μόνο απ’ όλα όσα συνθέτουν μια κρουαζιέρα με την Louis Cruises. .
Ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων της Louis Cruises με «θεματικές» κρουαζιέρες όχι μόνο συνεχίζεται και φέτος αλλά μάλιστα διευρύνεται ουσιαστικά. Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι ιστορικές κρουαζιέρες με τον έμπειρο ιστορικό κ. Άγγελο Βλάχο και μουσικοχορευτικές παραστάσεις από το Λύκειο Ελληνίδων που θα δώσουν μια ξεχωριστή διάσταση στους επιβάτες για την ελληνική πολιτισμική ταυτότητα του Αιγαίου. Το Μάιο ακολουθούν κρουαζιέρες με γαστριμαργικά ταξίδια στην εξαίσια Ελληνική κουζίνα από το Βαγγέλη Δρίσκα αλλά και γευσιγνωσία κρασιού από την οινοποιεία Μπουτάρη. Κέφι και ατελείωτο χορό με τους ImamBaildi, διαχρονικό ελληνικό τραγούδι από τους ACapella και δύο μοναδικές εν πλω συναυλίες το καλοκαίρι με τους Χ. Βαρθακούρη, Σ. Διονυσίου, Δ, Κόκοτα, Γ. Μπιθικώτση, που θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες των πατέρων τους στην παράσταση « Atributetothelegends – Τα τραγούδια του πατέρα μου».
Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises, με αφορμή την έναρξη των νέων προγραμμάτων κρουαζιέρας, σημειώνει: «Υποδεχόμαστε  τους επιβάτες μας φέτος με ένα ζεστό χαμόγελο και μία ζεστή «Καλημέρα» για να γευτούν την παραδοσιακή και αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τον πολιτισμό, τις γεύσεις και την απόλυτη χαλάρωση σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Εκείνο που αξίζει να τονίσουμε είναι ότι φέτος έχει γίνει συστηματική προσπάθεια, αφενός ανανέωσης της εν πλω εμπειρίας και αφετέρου των θεματικών επιλογών στα ταξίδια που προσφέρουμε, ώστε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες του ταξιδιώτη, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ LNG ΡΥΜΟΥΛΚΑ


Στα ναυπηγεία της SANMAR, στον κόλπο της Κωνσταντινούπολης θα ναυπηγηθούν τα πρώτα lng ρυμουλκά στον κόσμο. Τα δυο σκάφη έχουν παραγγελθεί από την Νορβηγική εταιρεία Buksér og Berging AS και έχουν είδη κλείσει ναύλους για αποστολές στη χώρα. Τα ρυμουλκά θα κινούνται με μηχανές Rolls-Royce, θα έχουν μήκος 38μ, πλάτος 15μ και ελκτική δύναμη 65 τόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση τα ωφέλει κυρίως στις εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον θα είναι μεγάλα, μιας και η μείωση τους ανέρχεται σε άνω του 90%. Επίσης με την νέα σχεδίαση της γάστρας τα σκάφη θα πετύχουν έως και 20% υψηλότερες αποδόσεις.  

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ» ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΣΗΡΑΓΓΩΝ


Σήμερα, 3 Απριλίου 2013 ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης του μεγαλύτερου μηχανήματος διάνοιξης σηράγγων από το σκάφος μεταφοράς «FAIRPARTNER» στο λιμάνι του Σιάτλ. Το μηχάνημα με το όνομα «BERTHA» έχει κατασκευαστεί από την Hitachi Zosen Corporation και φορτώθηκε στο πλοίο στην Οζάκα της Ιαπωνίας. Αποτελείται από συνολικά 48 κομμάτια, έχει 17 μέτρα διάμετρο και το μήκος του είναι σχεδόν σε 100 μέτρα. Το πλοίο μεταφοράς βαρέου τύπου φορτίων «FAIRPARTNER», ανήκει στην εταιρεία Jumbo Shipping με έδρα την Ολλανδία. Έχει μήκος 143μ, πλάτος 26μ, είναι ναυπήγησης 2004 και φέρει σημαία Netherlands [NL]. 

ANETH FERRIES.gr


Σε αναβάθμιση του διαδικτυακού της χώρου προχώρησε πρόσφατα η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου, παρέχοντας στον επισκέπτη πληροφορίες τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για το νησί της Θάσου. Ένα σύντομο ιστορικό της ναυτιλιακής, εικόνες από τα πλοία και τις ομορφιές του νησιού και πλήθος πληροφοριών για ότι χρειάζεται ο υποψήφιος επισκέπτης, ολοκληρώνουν έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο.  

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΠ


Η μεταφορά της μετοχής του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, με βάση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Άποψη του διοικητικού συμβουλίου είναι ότι η Αλεξανδρούπολη θα έχει μεγαλύτερα οφέλη από τον Πειραιά, με την μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων μέσω του σιδηρόδρομου και του λιμανιού του Έβρου.
 
Πηγή: thrakinet.tv

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«ELOBEY VII» EX «THASSOS IV»


Ένα φωτογραφικό υλικό από την μακρινή Ισημερινή Γουινέα, στην Αφρική, μας έφερε μπροστά σε ένα παλιό γνώριμο σκαρί της Θάσου. Πρόκειται για το πρώην «ΘΑΣΟΣ 4» της ΑΝΕΘ, που κάποτε ταξίδευε στις γραμμές του νησιού και σήμερα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ταξιδεύει στην Αφρική για λογαριασμό κατασκευαστικής εταιρείας, με το όνομα «ELOBEY VII». Παρά την μετονομασία του πλοίου, το παλιό του όνομα ακόμη δίνει το στίγμα για το που ταξίδευε πριν.     

Πηγή:  photo 1 / photo 2

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GIGILINIS SALVAGE


Μια μεγάλη και όπως αποδείχθηκε δύσκολη ρυμούλκηση ολοκλήρωσε με επιτυχία το ρυμουλκό της εταιρείας GIGILINIS, «SPARTAN». Το σκάφος μετέφερε το υπό κατασκευή N/B Hull από την περιοχή της Τουρκίας, στη Νορβηγία, σε ένα ταξίδι που διήρκησε περίπου ένα μήνα. Η όλη διαδικασία αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κυρίως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του ταξιδιού. Η Ελληνική εταιρεία παρέδωσε τελικά το σκάφος στους πλοιοκτήτες του στα τέλη Ιανουαρίου.