Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δυο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είχε σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πρώτη άφιξη τα ξημερώματα το υπό σημαία Μάλτας (gt 11906) πλοίο «AEGEAN ODYSSEY», προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη. Δεύτερος επισκέπτης το υπό σημαία Μπαχάμες (gt 12449) πλοίο «MINERVA» προερχόμενο από τα παράλια της Τουρκίας.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

Την καθιερωμένη παρουσία τους συνεχίζουν να δίνουν τα πλοία της Nel Lines στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και  σήμερα ήταν το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» που επισκέφτηκε την πόλη.   

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: LPG «MELINA» & TANKER «ANTEA»

Σημερινές πρωινές αφίξεις για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το υπό Ελληνικής σημαίας (gt 5284) Lpg tanker «MELINA».

Το υπό Ιταλικής σημαίας (gt 25118) Oil/chemical tanker «ANTEA». Και τα δυο πλοία βρίσκονται αρόδο περιμένοντας την σειρά τους για την εκφόρτωση των φορτίων τους.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ: «THASSOS VII» ΤΑΞΙΔΙ 9.400 ν.μ.

Έχοντας φύγει εδώ και αρκετές ημέρες από το λιμάνι του Πειραιά, η «παντόφλα» από την Θάσο βρίσκεται σχεδόν στη μέση του Ατλαντικού, σε ένα ταξίδι 9.400 ν.μ. μέχρι την Χιλή, με ρότα που θα περάσει ανάμεσα από τα νησιά St. Lucia και St. Vincent της Καραϊβικής θάλασσας. Μπορεί κάποτε να φάνταζε δύσκολο, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες Ελληνικές «παντόφλες» φτιαγμένες για μικρές πορθμειακές γραμμές ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του ωκεανού, σε ένα ταξίδι πραγματική εμπειρία με τέτοια πλοία.  

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ: ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ «THASSOS I»

Κατά την διάρκεια της επιβίβασης στο πλοίο «ΘΑΣΟΣ Ι» στο λιμάνι της Θάσου σήμερα το μεσημέρι, αλλοδαπός επιβάτης ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως το πλήρωμα του πλοίου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Πιθανότερη αιτία θανάτου κάποιο καρδιακό πρόβλημα.    

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ: ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΤΟ «THASSOS VII»


Δεύτερη ημέρα στον Ατλαντικό για το «ΘΑΣΟΣ 7» με πορεία την όμορφη Καραϊβική και προορισμό την διώρυγα του Παναμά. Το πλοίο θα περάσει στον Ειρηνικό στις αρχές Οκτωβρίου και θα έχει ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Puerto Montt της Χιλής.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Το πλοίο «ΘΑΣΟΣ Ι» δεμένο στη προβλήτα του λιμανιού της Θάσου. Νταλίκες, αυτοκίνητα, λεωφορεία και επιβάτες περιμένουν να επιβιβαστούν σε άλλο πλοίο για την Κεραμωτή.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΘΑΣΟ ΤΟ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ»

Λίγο μετά την αναχώρηση του από το λιμάνι της Κεραμωτής, το πλοίο της Thassos Ferries «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» έχει βάλει πλώρη για τη Θάσο. Φέτος πρώτη φορά που η γραμμή λειτούργησε μόνο με αμφίπλωρα και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. Άμεση φορτοεκφόρτωση, χωρίς ουρές και καθυστερήσεις, χωρίς ταλαιπωρία για οδηγούς και πληρώματα.    

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΜΕΡΑΣ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΜΕ ΤΟ «THASSOS II» ΤΗΣ ΑΝΕΘ

Αυξημένη κίνηση και σήμερα στη κύρια γραμμή της Θάσου (Λιμένας – Κεραμωτή). Αν και πλησιάζουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου τα καράβια έχουν μεγάλες πληρότητες κυρίως από τουρίστες των Βαλκανίων.    

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΜΑΝΙ

Μια τυπική ημέρα στα ανοιχτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ρυμουλκά, πιλότοι, πλοία χύδην φορτίου, μεταφοράς κοντέϊνερ και τόσα άλλα. Είσοδοι, έξοδοι, φορτοεκφορτώσεις και ένας ολόκληρος μηχανισμός δουλεύει καθημερινά και αδιάκοπα για την εξυπηρέτηση φορτίων και επιβατών.   

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΤΕΛΟΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Το αμφίπλωρο «ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ» και το κλειστού τύπου «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» μετά το τέλος της βάρδιας τους στο λιμάνι της Κέρκυρας, ένα μεσημέρι του καλοκαιριού.  

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΛΙΜΑΝΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Άποψη του λιμανιού της Κέρκυρας, με τις "παντόφλες" της γραμμής, το ιπτάμενο δελφίνι των Παξών και η προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων, όπου φέτος σημείωσε αύξηση η κίνηση τέτοιων πλοίων στο νησί.