Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΞΗ «RZK HAMBURG»

Στο Θερμαϊκό το 5650gt Ro-ro cargo «RZK HAMBURG». Το πλοίο σημαίας Sierra Leone [SL], απέπλευσε την Δευτέρα από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας και έφθασε νωρίς σήμερα το απόγευμα στην περιοχή μάς.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ ΤΟ «JACAF»


Επιθεωρήθηκε το νέο πλοίο της Naviera Austral «JACAF» πρώην «THASSOS VII» από εκπροσώπους της κυβέρνησης της χώρας, καθώς και από στελέχη της εταιρείας του, λίγες ημέρες πριν αρχίσει τα εμπορικά του δρομολόγια στη περιοχή. Το νέο σκάφος θα μειώσει σημαντικά τις ώρες ταξιδιού και αυξάνει κατά πολύ τις χωρητικότητες σε επιβάτες και αυτοκίνητα, σε σχέση με το παλαιότερο πλοίο της εταιρείας «ALEJANDRINA», το οποίο και θα αντικαταστήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. 
Με την αγορά αυτή και ύστερα από εκτεταμένες εργασίες για την εναρμόνιση του πλοίου με τις συνθήκες δρομολογίων στη Χιλή, αναβαθμίζετε ποιοτικά το επίπεδο ταξιδιού, το οποίο περιλαμβάνει μια διαδρομή από το λιμάνι Quellon του νησιού Chiloe, έως το Puerto Chacabuco, με οκτώ ενδιάμεσους σταθμούς, στη παραδοσιακή γραμμή «Patagonian Channels Route».  


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ «THEA K» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Είσοδος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από λίγα λεπτά, για το 13021gt Bulk carrier «THEA K». Τα 156μ μήκος και τα 22μ πλάτος του, ανέλαβαν να ρυμουλκήσουν τα σκάφη της κοινοπραξίας Βερνίκος – Ζούρος.

Στη πλώρη τα ρυμουλκά «PANAGIOTIS» και «KERVEROS».
Στη πρύμνη τα «VERNICOS MERMAID» και «VERNICOS MASTER».   

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άλλη μια ημέρα με αρκετή κίνηση μέσα και έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Από αριστερά, λίγα λεπτά πριν αναχωρήσει, το 5381gt Bulk carrier «SIRIUS» με σημαία Antigua Barbuda [AG]. Στο κέντρο κατά την άφιξη του, το 5344gt φορτηγό πλοίο «HOLLUM» με σημαία Antigua Barbuda [AG]. Δεξιά μια λάντζα του λιμανιού η οποία λίγο αργότερα θα προσεγγίσει το πλοίο «SIRIUS» και τέλος δεξιά, ο τακτικός επισκέπτης των ΕΛΠΕ, το Lpg tanker «MELINA».

Με πορεία για Πειραιά σύμφωνα με το AIS, το 4279gt Lpg tanker «SIGAS INGRID» με σημαία Hongkong [HK] .  
  


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ «DA TONG YUN» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Πριν λίγα λεπτά μπήκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 20454gt General cargo «DA TONG YUN». Το πλοίο με σημαία Hongkong [HK] είναι ναυπήγησης 2011, με μήκος 166μ και πλάτος 27μ, ρυμουλκήθηκε στην προβλήτα από τα σκάφη της κοινοπραξίας Βερνίκος – Ζούρος.  


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΞΗ «ITAL ORDINE»

Το 27779gt Container ship «ITAL ORDINE» έφθασε σήμερα το απόγευμα στο Θερμαϊκό. Με μήκος 222μ, πλάτος 30μ και σημαία  Germany [DE] παραμένει αρόδο μέχρι να πάρει σειρά για το λιμάνι.  



Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Δυο αφίξεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχαμε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο «ROZA A», κατασκευής 1997 και σημαίας Turkey [TR].   

Δεύτερο πλοίο το «ODESSA STAR», ναυπήγησης 2000 και σημαίας Malta [MT].

ΝΕΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ένα νέο ρυμουλκό σκάφος ετοιμάζετε να πέσει στη θάλασσα σε λίγο καιρό από τα ναυπηγεία Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Το ρυμουλκό το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν περίπου έξι μήνες θα φέρει το όνομα «ΠΑΝΘΗΡ». Ανήκει στην εταιρεία «Στυλίς Υπηρεσίες Λιμένων», έχει μήκος 19μ, πλάτος 5,80 και φέρει νηολόγιο Θεσσαλονίκης.


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα του λιμανιού νωρίτερα σήμερα το πρωί. Χαμηλή ορατότητα, με αυξημένες νεφώσεις και μέτρια βροχόπτωση, θερμοκρασία στους 10.0°C και η ταχύτητα του ανέμου φτάνει τους 3 - 4 κόμβους (έως 2 μποφόρ).  


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΞΗ «CMA CGM LAVENDER»

Απογευματινή άφιξη στο Θερμαϊκό, το 28927gt Container ship «CMA CGM LAVENDER». Το πλοίο που παραμένει αρόδο, είναι ναυπήγησης 2006, έχει μήκος 222μ, πλάτος 30μ και φέρει σημαία Liberia [LR].


ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ήσυχο ήταν σήμερα το πρωί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με μοναδική άφιξη αυτή του Lpg tanker «MELINA». Το πλοίο βρίσκεται αρόδο περιμένοντας να πάρει θέση για φορτοεκφόρτωση στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Στο λιμάνι παραμένουν τα πλοία «OSMAN EKSIOGLU» Turkey [TR], «ARGYRO M» Malta [MT], «NAVISION LEADER» Marshall Is [MH], «LEONIDAS K» Malta [MT] και «NAZLIDENIZ» Togo [TG].   


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΞΗ «NAVISION LEADER»

Σήμερα το πρωί και ώρα 11:30 έφθασε στο βροχερό λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 15834gt και σημαίας Marshall Is [MH] Bulk carrier «NAVISION LEADER».
Ναυπήγησης 1987, με μήκος 167μ και πλάτος 26μ, το πλοίο εισήλθε στο λιμάνι με την βοήθεια των ρυμουλκών «KERVEROS» και «PANAGIOTIS» της Zouros Group και του «PANTOKRATOR» της Megalohari Hellenic Tugboats.   


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

THESSHIPPING IMAGES: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στο βροχερό Θερμαϊκό σήμερα, το Container ship «ITAL ORIENTE» με σημαία Liberia [LR].

Σε πρώτο πλάνο το Oil/chemical tanker «EKO 4» με σημαία Greece [GR] και πίσω το Container ship «HANSA GREIFSWALD» με σημαία Malta [MT].

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΦΙΞΗ «HAPPY BRIDE» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεσημεριανή άφιξη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το σκάφος της πλοηγικής υπηρεσίας βγαίνει πρώτο για την υποδοχή του πλοίου.

Το 4693gt Lpg tanker «HAPPY BRIDE», μόλις έχει παραλάβει τον πλοηγό.
Το «HAPPY BRIDE» είναι ναυπηγημένο το 1999, έχει μήκος 106μ, πλάτος 16μ και φέρει σημαία United Kingdom [UK]. Με πορεία για το σταθμό θαλάσσιων φορτώσεων των ΕΛΠΕ, θα ρυμουλκηθεί από τα σκάφη «MACEDON II» Gigilinis Salvage & Towage και «PANTOKRATOR» Megalohari Hellenic Tugboats.

ΣΤΗΝ SAGA TRANSPORT LIMITED ΤΟ «ORION»


Στην διαχείριση της Saga Transport Limited είναι το παλαιό μας γνώριμο (THASSOS II) πλοίο «ORION». Η εταιρεία έχει παρουσία στα νησιά της Καραϊβικής από το 1989 και εξυπηρετεί καθημερινά τα νησιά St Eustatius, Nevis, St Kitts, Montserrat, Anguilla, Saba και St. Barths. Με δυο πλοία, τα «MUTTY'S PRIDE» και «ORION» μεταφέρει κυρίως κοντέινερ, αλλά και χύμα φορτία, παλέτες και μηχανήματα. Το πρόγραμμα δρομολογίων των πλοίων είναι γεμάτο κάθε μέρα και στο site της εταιρείας βρίσκουμε πληροφορίες για τις γραμμές, φωτογραφικό υλικό από το «ORION», τις δυνατότητες μεταφοράς φορτιών του πλοίου και πολλά άλλα στοιχεία για την εταιρεία και όχι μόνο.    

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Δυο αφίξεις και μια αναχώρηση σήμερα το πρωί για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Με αρκετή συννεφιά, θερμοκρασία στους 11°C και τον άνεμο στους 6 με 8 κόμβους (2 - 3 μποφόρ) έφθασε πρώτο το 1757gt φορτηγό πλοίο «MICHALIS». Το καράβι είναι κατασκευής 1974, φέρει σημαία Greece [GR], έχει μήκος 77μ και πλάτος 13μ.
Στις αναχωρήσεις καταγράφτηκε το 2767gt General cargo «SUNRISE R». Το πλοίο είναι ναυπήγησης 1973, έχει μήκος 94μ, πλάτος 15μ και φέρει σημαία Sierra Leone [SL].
Δεύτερη άφιξη το 15334gt Container ship «WARNOW PORPOISE». Ναυπηγημένο το 2008, με μήκος 166μ, πλάτος 26μ και σημαία Antigua Barbuda [AG], κατευθύνθηκε αμέσως στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ, με την βοήθεια των ρυμουλκών «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Zouros group και «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» Megalohari Hellenic Tugboats.  


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

«ADARA»
Ship Type: Oil/chemical tanker
Year Built: 2011
Length x Breadth: 184 m X 27 m
Gross Tonnage: 23248
Flag: France [FR] 


«KULELI»
Ship Type: Lpg tanker
Year Built: 1996
Length x Breadth: 105 m X 20 m
Gross Tonnage: 5124
Flag: Turkey [TR]


«VOYAGER A»
Ship Type: Oil/chemical tanker
Year Built: 1994
Length x Breadth: 179 m X 26 m
Gross Tonnage: 21142
Flag: Malta [MT]