Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BLUE STAR FERRIES



Ο Όμιλος Attica Group συνεχίζει την προσπάθεια για υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα και γρήγορα πλοία. Με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους, ο Όμιλος επένδυσε στην κατασκευή ακόμα δύο νέων πλοίων που θα δρομολογηθούν στις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές.
Οι εργασίες ναυπήγησης του πρώτου πλοίου, BLUE STAR DELOS, εξελίσσονται κανονικά. Η καθέλκυση του πλοίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 20 Νοεμβρίου 2010. Το BLUE STAR DELOS θα δρομολογηθεί στη γραμμή των Κυκλάδων τον Ιούνιο του 2011 και θα αναπτύσσει ταχύτητα 26 ναυτικών μιλίων με μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβατών και 427 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 57 10μετρων φορτηγών και 148 Ι.Χ.
Η δρομολόγηση του θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες, θα συντομεύσει σημαντικά το ταξίδι και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία τις οποιεσδήποτε συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής σε ό,τι αφορά την επιβατική αλλά και εμπορευματική κίνηση.
Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες του δεύτερου πλοίου BLUE STAR PATMOS στα ναυπηγεία DSME της Ν. Κορέας. Το νέο πλοίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο στο Ά τρίμηνο του 2012, ενισχύοντας και αυτό την παρουσία του Ομίλου στις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές.
Η BLUE STAR FERRIES ανταποδίδει με αυτήν την κίνηση στο επιβατικό κοινό την πολύχρονη προτίμησή του, επενδύοντας 137.000.000€ σε νέα σύγχρονα πλοία που θα εξυπηρετούν τα νησιά μας χειμώνα - καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.