Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ενδιαφέρον του Ομίλου Royal Caribbean για επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου.


Μια πολύ σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Γιάννης Πρίγκος στα μέσα Οκτωβρίου 2011 με υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Κρουαζιέρας Royal Caribbean.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον κ. John Tercek, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που αξιολογεί λιμάνια (παγκοσμίως) και έχει αποφασιστικό κύρος στις επενδύσεις του ομίλου του.

Η Royal Caribbean είναι ο πιο δραστήριος όμιλος κρουαζιέρας σε επενδύσεις ανάπτυξης υποδομών σε λιμάνια και έχει εμπλακεί σε αρκετά project στην Μεσόγειο. Είναι ο δεύτερος σε μέγεθος όμιλος στον κόσμο, εισηγμένος στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Όσλο, έχει 5 brands και στόλο 42 πλοίων, με σύνολο περίπου 80.000 κάτω κλίνες. Η κύρια βάση του είναι στο Μαϊάμι, αλλά έχει και περιφερειακά γραφεία στην Ευρώπη. Απασχολεί συνολικά 53.650 εργαζόμενους σε θάλασσα και ξηρά, ενώ διακινεί 4,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Τα brands που κατέχει ανά αγορά είναι: Royal Caribbean International (ΗΠΑ), Celebrity Cruises (ΗΠΑ)- πρώην πλοιοκτησίας Χανδρή, Azamara Cruises (ΗΠΑ), Croisieres de France (Γαλλία) και Pullmantur (Ισπανία).

Ο κ. John Tercek ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για τις τεχνικές δυνατότητες του λιμανιού, όπως τα βάθη στις προβλήτες, τις δυνατότητες ελλιμενισμού κ.λ.π.

Επισκέφθηκε τη προβλήτα, όπου εξυπηρετούνται σήμερα τα κρουαζιερόπλοια, την κεντρική προβλήτα στην οποία το master plan προβλέπει την κατασκευή λιμενικών έργων ώστε να γίνει η δυνατή η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην «καρδιά» της πόλης, καθώς και τις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού.

Ο εκπρόσωπος της Royal Caribbean εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ένταξη του Βόλου στους προορισμούς του Ομίλου και δήλωσε πως περιμένει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση το πλαίσιο των «παραχωρήσεων», ώστε να εκδηλωθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον της εταιρείας, τόσο για την κατασκευή του έργου προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων, όσο και για την κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. συνοδευόμενος από την κα. Κρίνη Παλλάση, η οποία είναι άτυπος σύμβουλος του Οργανισμού, την κα Θέκλα Καμμένου, τουριστικό πράκτορα του Οργανισμού και τον κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο, ο οποίος συνόδευε τον κ. John Tercek, ξενάγησαν τον εκπρόσωπο του Ομίλου στη Μακρινίτσα και την Πορταριά.

Ο κ. John Tercek αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου για το Ηράκλειο.

Για τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. κ. Γιάννης Πρίγκος δήλωσε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή. Οι δυνατότητες που θα δοθούν είναι τεράστιες. Η έλευση ενός κολοσσού στον τομέα της κρουαζιέρας δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για τον τουρισμό και μπορεί να αλλάξει άρδην το τοπίο.

Η κατασκευή της μαρίνας από μόνη της, θα έδινε ούτως ή άλλως σημαντική ώθηση. Ο συνδυασμός της όμως με την επένδυση σε υποδομές για την έλευση κρουαζιερόπλοιου μπορεί να «απογειώσει» την περιοχή.

Άλλωστε η παραχώρηση του δικαιώματος παροχής λιμενικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Πρέπει όλοι οι φορείς του Νομού, Επιμελητήρια, Δήμοι καθώς και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, να συντρέξουν αυτήν την προσπάθεια. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας, πέρα και έξω από μικροσκοπιμότητες να συνδράμουμε όλη την προσπάθεια αυτή, ώστε να ξεφύγει ο τόπος από τη μιζέρια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.