Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ 30-01-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 30η και 31η Ιανουαρίου 2012, όλη η Ελλάδα και το νησί της Θάσου,  επλήγη από ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας με θυελλώδεις βόρειους ανέμους ( 8-9 ΒF) και πολικές θερμοκρασίες .
Τα πλοία της ΑΝΕΘ, σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές,   κινήθηκαν στα όρια των δυνατοτήτων τους για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και τον εφοδιασμό του νησιού με τ’ απαραίτητα αγαθά.
Δυστυχώς , με ανύπαρκτες λιμενικές υποδομές και κάτω από αυτές τις ακραίες συνθήκες , παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πλοιάρχων και των πληρωμάτων μας , το ατύχημα δεν αποφεύχθηκε.
Την 18.30' ώρα της   30-01-2012 , το πλοίο μας «ΘΑΣΟΣ VI» στην προσπάθειά του  να αγκυροβολήσει και να προσδέσει με ασφάλεια στο κρηπίδωμα του Λιμένα , παρασύρθηκε πλάγια και επικάθησε στον αβαθή αμμώδη βυθό.
Από την στιγμή εκείνη, οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση με κινητοποίηση έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού , πλωτών και χερσαίων μέσων, με πρωταρχικό στόχο την ασφαλή αποβίβαση των 107 επιβατών και των 16 οχημάτων που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο.
Με συντονισμένες προσπάθειες κατά την διάρκεια της νύκτας έγινε αποβίβαση  των επιβατών και προώθηση στον προορισμό τους και το πρωί της επόμενης μέρας επιτεύχθηκε η ασφαλής αποκόλληση του πλοίου.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας,
α) Να ζητήσουμε συγνώμη από τους επιβάτες του πλοίου μας που ταλαιπωρήθηκαν κατά την εξέλιξη του συμβάντος και
β) Να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τους πλοιάρχους και τα πληρώματα των πλοίων μας και όλους όσους , εκείνες τις δύσκολές ώρες, συμπαραστάθηκαν στην εταιρεία, για να περιορισθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες του ατυχήματος.
Ιδιαίτερα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σημαντική βοήθεια που προσέφεραν ο πλοιοκτήτης Ιωάννης Μητσόπουλος και οι συμπολίτες μας : Γεώργιος Φιλιππίδης , Κοντογεωργίου Κων/νος , Μιχάλης Ξώγνος , Γεώργιος Πολυμέρου , Ανδρέας Μπουζαλάκος , Άγγελος Κουτράκης και Απόστολος Ελληνας .
Ήδη έχει ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση των ζημιών στο πλοίο το οποίο θα είναι σύντομα και πάλι στην υπηρεσία των Θασίων .
Τελειώνοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν αρκεί στο νησί να υπάρχουν νέα και πολυτελή πλοία. Το συμβάν κατέδειξε για άλλη μια φορά, την επείγουσα ανάγκη να κατασκευαστούν επιτέλους σύγχρονες και ασφαλείς λιμενικές υποδομές. Αυτές υπάρχουν μεν στα σχέδια από έτος 2003 αλλά η υλοποίησή τους καθυστερεί μέχρι σήμερα αδικαιολόγητα. Τουλάχιστον πρέπει άμεσα , με μέριμνα του νεοσυσταθέντος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, για γίνει εκβάθυνση του λιμένα πορθμείων για να αποφύγουμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων .
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.