Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΕΙΟ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΘΑΣΟΣ ΙΙ»


Το 1970 ναυπηγείτε στο Πέραμα , το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΚΑΒΑΛΑ» . Από τα καλύτερα σκάφη που δρομολογήθηκαν στην Θάσο . Πολύ καλής κατασκευής και γρήγορο μιας και διέθετε δύο μηχανές  MTU 1800HP η κάθε μία , ενώ είχε δυνατότητα μεταφοράς 55-60 ΙΧ , και εκτελούσε δρομολόγια στην γραμμή Θάσου – Καβάλας.
Το σκάφος αυτό πουλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 στην ΑΝΕΘ και μετονομάστηκε σε «ΘΑΣΟΣ II». Ήταν το πρώτο «ΘΑΣΟΣ ΙΙ» που δρομολογήθηκε εκείνη την εποχή και ανήκε στην ίδια εταιρεία όπου σήμερα 37 χρόνια μετά αγοράζει ένα νέο πλοίο και έρχεται να ξαναγράψει το ίδιο όνομα, αυτή τη φορά σε ένα πιο μεγάλο, σύγχρονο, αμφίπλωρο σκαρί, που θα δρομολογηθεί στα ίδια νερά που ταξίδεψε και ο προκάτοχος του.
Το παλιό πλέον «ΘΑΣΟΣ ΙΙ» σήμερα έχει το όνομα «SILVER SPARK» και ταξιδεύει ως φορτηγό. Αρχές του 2000 αγοράζετε από εταιρεία της Κέρκυρας για μεταφορά οικοδομικών υλικών. Κρατάει το ίδιο όνομα μέχρι σχεδόν το τέλος της δεκαετίας όπου αγοράζετε από εταιρεία του εξωτερικού και μετονομάζεται σε «MITRIDAT». Το πλοίο σήμερα ως «SILVER SPARK», με μήκος 69μ, πλάτος 13μ και σημαία Togo συνεχίζει να ταξιδεύει και παρά τα 42 χρόνια του προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ιδιοκτήτες του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.