Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΤΗΣ «VERNICOS ZOUROS»

Η Κοινοπραξία Ρυμουλκών -Ναυαγοσωστικών Θεσσαλονίκης «Βερνίκος – Ζούρος» πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση – επίδειξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με θέμα τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της εταιρείας για την ασφάλεια και την εν γένει βελτίωση των ρυμουλκικών εργασιών λιμένος. Κύριο δρώμενο της εκδήλωσης ήταν η ζωντανή παρουσίαση των νέων τεχνολογιών και των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι δυο εταιρείες στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Παρουσία εκπροσώπων των εταιρειών καθώς και πλήθους επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της πόλης, τα τρία πλοία της κοινοπραξίας παρουσίασαν τις τεχνολογικές τους δυνατότητες, ανέδειξαν την άρτια κατάρτιση των πληρωμάτων τους και κατέστησαν σαφή την ανάγκη για καλύτερη κάλυψη των αναγκών της ναυτιλίας, εντός και εκτός των λιμανιών.
Την παρουσίαση άνοιξαν τα παλαιάς γενιάς ρυμουλκά της εταιρείας «ΚΕΡΒΕΡΟΣ» και «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» δείχνοντας πως πλέον έφτασε η ώρα της ανανέωσης του στόλου των ρυμουλκών στη Ελλάδα. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα σύγχρονα, νέας γενιάς πλοία «VAGIA II», «VERNICOS MASTER» και «VERNICOS MERMAID».
Τέλος όπως φαίνεται σημαντικές θα είναι και οι αλλαγές που έρχονται από το 2013 σε ότι αφορά τα ρυμουλκά σκάφη και επικεντρώνονται κυρίως στην δυνατότητα τους να ανταποκριθούν με ασφάλεια και συνέπεια στα σύγχρονα λιμάνια και πλοία. Ως αποτέλεσμα αυτού, ακούγεται και το ενδεχόμενο της απόσυρσης των μονοέλικων σκαριών.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.